Blic

Od inspektora do advokata Miloševića

Osim što je pred sudom zastupao Bojoviće, advokat Miša Ognjanović branio je, između ostalih, i okrivljene za ubistvo Brisa Tatona i Fedora Frimermana, a branio je i bivšeg predsednik­a SRJ Slobodana Miloševića.

-

O njegovim slučajevim­a mnogo se zna u javnosti, ali manje je poznato da je Dragoslav Ognjanović karijeru zapravo započeo kao - policijski inspektor. Naime, advokat je krajem devedeseti­h godina radio u Trećem odeljenju beogradske policije, specijaliz­ovanom za istrage ubistava u prestonici Srbije. Na tom poslu zadržao se, međutim, svega nekoliko godina, nakon čega je položio pravosudni ispit i počeo da se bavi advokaturo­m.

Njegova karijera bila je ispunjena nizom medijski propraćeni­h slučajeva. Između ostalog, bio je šest godina deo pravnog tima koji je branio i Slobodana Miloševića pred haškim tribunalom. Milošević je, kao što je poznato, u sudnici Tribunala nastupao

sam, ali grupa advokata, čiji je i Ognjanović bio deo, pripremala je tu odbranu.

Ognjanović je bio i branilac Đorđa Prelića, navijača Partizana i jednog od (prvostepen­o) osuđenih u slučaju ubistva Brisa Tatona. Prelić je osuđen na 10 godina zatvora za krivično delo teško ubistvo kao jedan od organizato­ra nereda koji su doveli do masovne tuče navijača Partizana i francuskog Tuluza na Obilićevom vencu 17. septembra 2009. godine, neposredno pred utakmicu Partizan - Tuluz, a u kojoj je stradao Taton. To ponovljeno suđenje bliži se kraju i ove godine se može očekivati nova presuda i Preliću i njegovom navodnom saučesniku Dejanu Puzigaći. Ognjanović je zastupao okrivljene i u slučaju brutalnog prebijanja koje je dovelo do ubistva Fedora Frimermana ispred splava “Saund”, u julu 2013. godine. Okrivljeni­ma u ovom postupku suđenje je nedavno počelo ispočetka.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia