Blic

Bacio Molotovlje­v koktel na naše studente u Turskoj

Autobus turista iz Srbije napadnut je Molotovlje­vim koktelom u turskom letovališt­u Kušadasi.

- M. B. - Tanjug

Turski list „Hurijet” objavio je da se napad dogodio posle svađe Turaka i naših turista. Kako je taj list preneo, jedan turski državljani­n, koji je bio na odmoru u Kušadasiju, posvađao se sa grupom srpskih turista koja je odsela u istom hotelu 29. jula. Ubrzo je sve preraslo u tuču, a list navodi da su obe strane bile pod uticajem alkohola.

Hotelsko osoblje zaustavilo je tuču, nakon čega je Turčin otišao na obližnju benzinsku pumpu, gde je napravio Molotovlje­v koktel od dve prazne flaše piva kojima je gađao autobus naših turista.

Reagovala je i policija, a turski državljani­n je uhapšen. Prema pisanjima lokalnih medija, u tuči nije bilo teže povređenih, a autobus je pretrpeo manju štetu.

Međutim, Miodrag Skendžić iz “Laste”, čiji autobus je oštećen, iznosi potpuno drugačiju verziju događaja. On kaže da nije bilo nikakve tuče niti svađe između srpskih i turskih turista, kao što su preneli pojedini turski mediji. On je naglasio da niko nije povređen i da je vrlo mala šteta naneta autobusu, koji je iznajmila turistička agencija “Rapsodi travel”, te da srpski turisti mogu bezbedno da se vrate za Srbiju.

Skendžić je naglasio da je reč o apsolventi­ma FON-a koji su boravili na studentsko­j ekskurziji.

- Čovek koji je bio u hotelu zajedno s njima motao se tu oko njih. Oni su oko 23 sata krenuli u grad. Nije bilo nikakvog alkohola, niko nije bio pijan od te dece. On je prišao sa tim Molotovlje­vim koktelom ili šta je već napravio, nešto ručno, i bacio na njih i autobus. Niko nije povređen - rekao je Skendžić.

 ??  ?? samo pukom sreĆom niko nije povreĐen, ali je ošteĆen autobus: mesto napada
samo pukom sreĆom niko nije povreĐen, ali je ošteĆen autobus: mesto napada

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia