Blic

Sedne na bicikl i udara koga stigne

Stanovnici čačanskog mesta Atenica već godinama žive kao taoci manijaka koji ih sa bicikla usred dana nokautira, buši gume na automobili­ma, seče tende na kafićima i farbom šara fasade kuća.

- Ekipa “blica”

Ovaj Čačanin za žrtve bira penzionere, a često i decu. Ateničani očajnički pokušavaju da se reše muke koja ih je snašla, obraćaju se policiji i pravosuđu, ali uzalud. Dosadašnje istrage i sudski postupci su pokazale da je njihov komšija, koji ih teroriše već desetak godina, ekspert za pravo jer sa sudijama i onima koji ga tuže komunicira skoro kao pravi advokat. Na taj način se obično izvuče sa minimalnom zatvorskom kaznom ili posle saslušanja sedne na bicikl i nastavi sa napadima, vrebajući novu žrtvu. Samo prošle sedmice izveo je dva napada. Prvo je u sredu rano ujutro udario u lice penzionera Žarka Joksića, da bi dva dana kasnije udario penzionera Tatomira Lazarevića, kome je teško povredio jagodičnu kost.

- Vraćao sam se s pijace i ispred mene je bio kamion. Iznenada sam osetio jak bol u predelu levog oka i pao sam licem na trotoar ne znajući šta me je snašlo. Pritrčala mi je u pomoć jedna devojka, a ubrzo i jedan komšija. Kazao sam im da me je izgleda pogodio kamen koji se odbio od točka kamiona, međutim devojka je rekla da me je jedan čovek

UDARA LJUDE U PROLAZU, BUŠI GUME, BACA KAMENICE U PROZOR, SEČE CERADE I UVEK SE IZVUČE

s bicikla udario u prolazu. Odmah sam znao o kome se radi, pošto mi je, nažalost, on sinovac. Otišao sam u Urgentni centar, doktor je pozvao policiju, dao sam izjavu i odlučio da ga tužim privatno. Kasnije sam saznao da su ga saslušali i pustili na slobodu - kaže Tatomir Lazarević.

I Žarko Joksić je dobio udarac s leđa.

- Video sam ga kad je prošao pored mene, ali nisam video kada se ponovo vratio i došao mi s leđa. Udario me u jagodičnu kost - jada se on.

Meštani Atenice kažu da ovo nije prvi put da se događaju napadi. Pre dve godine, manijak na biciklu udario je prolaznika koji je bio pripadnik Žandarmeri­je. On ga je uhapsio, međutim, sve je ostalo po starom.

Jedna od žrtava ateničkog manijaka je i Milan Milošević.

- Samo u prvom napadu mi je na automobili­ma i kombiju izbušio 16 guma. Policija je znala da se obično vraća na mesto zlodela, postavili su mu zasedu i uhvatili ga na delu. Valjda je malo odležao i nastavio po starom. Pričao sam s komšijama koje je takođe ojadio bušeći gume i naša je procena da je tokom proteklih sedam-osam godina načinio štetu od 30.000 evra - kaže Milošević.

Veliku borbu za bezbednost svoje porodice i komšija vodi Ivan Ćurčić, prvi komšija ateničkog manijaka.

- Jednog popodneva je bacio kamen kroz spuštenu roletnu i razbio mi prozor na dnevnoj sobi. Nema kome se nisam žalio od nadležnih službi u nadi da će nam pomoći. Uvek sam dobijao isti odgovor, da su i policija i tužilac nemoćni dok ne padne krv - ogorčen je Ćurčić.

 ??  ?? u proteklih sedam dana manijak je napao dvojicu komšija i udario ih: mesto jednog od incidenata
u proteklih sedam dana manijak je napao dvojicu komšija i udario ih: mesto jednog od incidenata
 ??  ?? jednom od komšija isekao je ceradu na radnji
jednom od komšija isekao je ceradu na radnji

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia