Blic

Nokautirao čoveka pred detetom i komšijama

Policija u Beogradu uhapsila je muškarca H. M. (55) koji je odgurnuo, a zatim pesnicom udario čoveka Lj. J. (60) u beogradsko­m naselju Voždovac.

- S. Luković

Nakon kraće prepirke na kasi, a kasnije i fizičkog napada ispred prodavnice u naselju Stepa Stepanović na Voždovcu Lj. J. (60) zadobio je prelom lobanje i lekari mu se bore za njegov život. Njega je H. M. (55) odgurnuo, a zatim i udario kada je izlazio iz radnje sa detetom, nakon čega je nesrećni muškarac pao i udario glavom na pločnik.

Incident se dogodio u četvrtak, 26. jula, ispred prodavnice prehramben­e robe u Ulici generala Vladimira Kondića broj 9. Video-snimak napravljen kamerom koja pokriva prostor ispred lokala proširio se na društvenim mrežama i izazvao buru komentara.

Naime, na njemu se vidi kako H. M. izlazi iz radnje, gura Lj. J., koji pada i udara glavom o pločnik. Nakon toga, H. M. poziva dete, obraća se okupljenim­a i odlazi, dok nesrećni čovek ostaje nepomično da leži. Nakon nekoliko trenutaka, ljudi koji su sedeli ispred radnje prišli su i polivajući ga vodom pokušali da pomognu nesrećnom čoveku.

Vlasnica radnje koja je u tom momentu radila ispričala je za „Blic“kao se sve odigralo, napominjuć­i da i Lj. J. i H. M. zna samo iz viđenja.

- Povređeni muškarac došao je tog dana u prodavnicu i nešto je sporije pakovao robu koju je kupio i kusur vraćao u novčanik. Delovao je kao da je malo popio, ali nije bio agresivan, već je samo pričao i nikoga nije dirao. Međutim, ovaj ga je odjednom gurnuo. Povređeni čovek, inače stalan potrošač, izašao je, a ja sam stala između njih i molila čoveka sa detetom da ga ne dira, jer je i dete počelo da plače. Međutim, H. M. je bio toliko besan da je izašao i udario ga iz čista mira - objašnjava vlasnica prodavnice.

Kako objašnjava, nastavila je da radi, ne znajući da je „situacija toliko ozbiljna“. Ipak, ubrzo je shvatila šta se dogodilo i pozvala policiju, a oni su pozvali Hitnu pomoć.

- Nesrećni čovek je nekoliko minuta bio u nesvesti, posle je došao sebi i počeo da priča normalno. Ubrzo su došli i njegova ćerka i sin, jer je i on porodičan čovek, da bi ga posle Hitna pomoć odvezla u bolnicu - objašnjava naša sagovornic­a.

Prodavačic­a je molila nasilnika da ne bije njihovu stalnu mušteriju

 ??  ?? napadaČ se posle batinanja okrenuo i otišao kao da se ništa nije dogodilo
napadaČ se posle batinanja okrenuo i otišao kao da se ništa nije dogodilo
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia