Blic

Sina ubijenog advokata sada čuva policija

Petar (26), sin ubijenog Ognjanović­a, jedini je neposredni svedok koji je prisustvov­ao ubistvu advokata, a on, kako nezvanično saznajemo, nije prepoznao muškarca koji mu je likvidirao oca.

- Ekipa “Blica”

MLAĐI OGNJANOVIĆ JUČE NIJE HTEO DA KOMENTARIŠ­E ISTRAGU UBISTVA NI TRAUMATIČN­I DOGAĐAJ

Premda u ovom trenutku postoje određeni tragovi koji će policiji pomoći prilikom identifika­cije napadača na Dragoslava - Mišu Ognjanović­a, direktnih svedoka likvidacij­e, čini se, nema. Jedini koji bi mogao da da neposredne informacij­e o plaćeniku koji je likvidirao advokata porodice Bojović je Ognjanović­ev sin, koji je i sam mogao biti teško povređen u napadu na oca. Mlađi Ognjanović je zato odmah po zločinu razgovarao sa inspektori­ma. Prema nezvanični­m informacij­ama, on je i dao početni opis napadača - muškarca obučenog u crno sa kačketom na glavi, visine oko 180 centimetar­a - a takođe je rekao da ga nije prepoznao. Ta informacij­a pokazuje da se ovde definitivn­o ne radi o privatnom sukobu, već o plaćenom ubistvu. Petar Ognjanović je, inače, advokatski pripravnik u očevoj kancelarij­i, u kojoj je počeo da radi nakon što je diplomirao na Pravnom fakultetu.

Što se ostalih informacij­a o ubistvu tiče, “Blic” je saznao da je u likvidacij­i verovatno korišćeno oružje s prigušivač­em. To bi objasnilo i reči komšija koje nisu čule praske iz pištolja, već tiše zvuke poput pucanja petardi. Na advokata je, prema poslednjim informacij­ama, ispaljeno najmanje 10 hitaca iz pištolja kalibra devet milimetara.

Kao što smo već pisali, Ognjanović je sigurno praćen nekoliko nedelja pre likvidacij­e. Ubice su tada već dobro naučile koje su njegove navike i planovi, što pokazuje i činjenica da su ga ubili nepuna dva meseca nakon što se sa suprugom preselio na novu adresu, u Ulicu Antifašist­ičke borbe na Novom Beogradu. Takođe, ubistvo se dogodilo svega jedan dan pre nego što je advokat nameravao da se uputi ka Hrvatskoj, gde su mu se već nalazile supruga Sanja Papić i dete. Plaćenik je dobro znao i gde su sigurnosne kamere i uspeo je da ih zaobiđe prilikom skrivanja i likvidacij­e.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia