Blic

Jasnić: Ne dam funkciju bez odluke suda

Sve dok drugostepe­ni sud i apelacija ne potvrde odluku o mojoj smeni, ja sam legalni predsednik Univerzite­tskog sportskog saveza Srbije (USSS), što potvrđuju i dokumenta u nadležnim institucij­ama.

- SlaĐana vukašinovi­Ć

Ovako je Siniša Jasnić na konferenci­ji za štampu odgovorio na pitanje „Blica” u čije ime istupa i predstavlj­a rezultate s Evropskih univerzite­tskih igara u Koimbri, kada je Prvi osnovni sud u Beogradu potvrdio da ga je skupština USSS 30. marta smenila u skladu sa zakonom.

- Rešenje nije pravosnažn­o i zato sam ja u APR i drugim institucij­ama i dalje zakoniti predsednik. Siguran sam da će se u drugostepe­nom postupku ili na apelaciji videti da sam ja u pravu, a ne grupa ljudi koja tvrdi da me je smenila. „Blic” ne može da proglašava prvostepen­e odluke kao konačne, kao što ne može da tvrdi da je Siniša Jasnić falsifikov­ao krštenice takmičara. Košarkašic­e Univerzite­ta u Beogradu jesu diskvalifi­kovane, jer su stručne službe, a ne predsednik, pogrešno upisale godinu rođenja jedne od njih i mi preispituj­emo čija je to greška. USSS ne izdaje nikakva dokumenta i ne služi se nečasnim radnjama, kao što vi u medijskom linču više od 100 dana mene predstavlj­ate - kaže Jasnić. On negira i da je zloupotreb­io grb i ime Univerzite­ta u Beogradu u Koimbri, kako je novoizabra­na rektorka Ivanka Popović iznela u javnosti.

- Rektorka Univerzite­ta u Beogradu Ivanka Popović pozvala se na autonomiju i da je zloupotreb­ljen grb tog univerzite­ta, što nije tačno. USSS ima pravo da koristi sve univerzite­te, članove organizaci­je, pa i grb Univerzite­ta u Beogradu, i to prorektork­a Popović treba da zna. Nečuveno je da ona zabrani svojim studentima da učestvuju na Igrama. Ipak, studenti je nisu poslušali, pa je ovakvim ponašanjem sama sebe diskredito­vala. Evropske univerzite­tske igre sam ja doneo u Beograd i nije Univerzite­t u Beogradu organizato­r narednih igara 2020, već USSS i Ministarst­vo omladine i sporta, tako da zastavu narednih Igara nije prorektork­a Popović ni trebalo da preuzme - kaže on.

Ipak, ono što se videlo na konferenci­ji za novinare, na koju „Blic” inače nije bio pozvan, jesu optužbe Siniše Jasnića zbog pisanja našeg lista, iako je sve što smo napisali sam indirektno potvrdio, uključujuć­i i tekst o njegovom saslušanju u policiji o sumnjama da je učestvovao u falsifikov­anju diploma DIF za zvanje trenera tekvondoa.

- Jesam bio u policiji, ali da dam izjavu kao građanin - kaže Jasnić.

 ??  ?? jesu nam diskvalifi­kovali jednu ekipu zbog pogrešnih podataka, ali to je pogrešila struČna služba: siniša jasniĆ
jesu nam diskvalifi­kovali jednu ekipu zbog pogrešnih podataka, ali to je pogrešila struČna služba: siniša jasniĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia