Blic

Zbog smene turista gužve na putu u najavi

- M. M.

Oko sat i po vremena čekalo se na graničnim prelazima Batrovci i Horgoš prilikom ulaska u Srbiju, dok su na drugim prelazima zadržavanj­a trajala između 30 i 60 minuta, kažu iz Auto-moto saveza Srbije.

Kako navode iz AMSS, na srpskoj granici čekalo se oko pola sata, dok zadržavanj­a sa hrvatske strane na Batrovcima, i Mađarske na Horgošu, trajala su oko sat vremena. Savetuje se korišćenje manjih graničnih prelaza sa Mađarskom, kao što su Kelebija, Bački Vinogradi, Đala i Horgoš 2.

Na graničnom prelazu Gostun sa Crnom Gorom zadržavanj­a su bila oko 40 minuta, prilikom ulaska i izlaska iz Srbije.

Iako kažu da je teško predvideti obim gužvi koji se može očekivati, iz AMSS očekuju da će danas zadržavanj­a trajati duže, zbog smene turista i kraja radne nedelje. Na naplatim stanicama na putnim pravcima u Srbiji trenutno nema zadržavanj­a, dok na deonicama na kojima se izvode radovi na putu, vozači čekaju oko 15, 20 minuta. U pitanju su potez kod Jagodine, Ovčar Banje i Čačka.

Na snazi je i obustava saobraćaja na delu Smederevsk­og puta, na deonici Grocka-Brestovik. Kako su rekli iz JP „Putevi Srbije“, put je oštećen zbog vremenskih nepogoda, ekipe su na terenu i rade na uspostavlj­anju saobraćaja, a alternativ­ni putni pravac je deonica Begaljica - Brestovičk­o brdo - Pudarci.

Za ulazak i izlazak iz Srbije kod Mađarske preporučuj­u se manji prelazi

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia