Blic

Udavio se mladić žrtva noćnog kupanja

- Z. Š.

Noćno kupanje i druženje grupe mladića i devojaka na kupalištu Mušvete, na Zlatiboru, oko 3,5 km od Čajetine, pretvorilo se preksinoć u tešku tragediju i traumu, kada je jedan od mladića iz društva nestao pod vodom, a njegovi drugari nisu uspeli u mračnoj noći, u hladnoj, mutnoj vodi da ga pronađu i spasu. Tek juče ujutru, ronioci Žandarmeri­je izvukli su sa dubine od oko 2,5 metara telo nesrećnog mladića Milana Stanića (23) iz Šljivovice, koji je desetak sati pre toga nestao u mutnoj vodi kupališta napravljen­og tako što je u jednoj dolini, betonskom branom visokom oko 2,5 metra pregrađen planinski potok.

Tužilaštvo u Užicu juče je naložilo obdukciju tela nesrećnog mladića pa će se tek posle toga znati pravi razlozi njegovog utapanja.

U familiji Stanića u Šljivovici juče je bila teška žalost za stradalim mladićem. Oko podneva, kada je sa Zlatibora iz Muševeta stigla vest da je iz kupališta izvučeno beživotno Milanovo telo, da je i zadnja nada ugašena, u kući Stanića nije bilo nikog. Milanova majka i dve mlađe sestrice bile u u to vreme u Užicu.

Kako smo juče saznali u Čajetini, vlasnik, odnosno staratelj nad kupalištem u Mušvetama je Mesna zajednica Čajetina. U MZ juče su nam rekli da je i prošle noći, kao i uobičajeno, rampa na ulazu bila spuštena i zaključana katancem, svetla pogašena, odnosno da kupalište nije bilo u funkciji, a da ovog leta nije radilo ni jednog jedinog dana, i zbog lošeg vremena, i zbog hladne, mutne vode.

 ??  ?? na ovom mestu život je izgubio milan staniĆ
na ovom mestu život je izgubio milan staniĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia