Blic

Pejntbol pucač nestao nakon ranjavanja rabina i policajca

- M. B.

uke viĆ

ka do -u za aiju nati kane na od pre im o u nje še je. og početka istrage ubistva ovog poznatog beogradsko­g advokata nagoveštav­a jeste da je zločin naručen i da se najverovat­nije radi o ubistvu zbog sukoba dva zaraćena klana. Samim tim, spisak „škaljaraca” koje je zastupao jedan je od ključnih za rešavanje njegovog ubistva, jer svi oni će biti ispitani radi rasvetljav­anja ubistva Ognjanović­a. Među njima su i Vladimir Popović i Vojislav Kostić, označeni kao pripadnici škaljarsko­g klana, a koje je Ognjanović zastupao pred Višim sudom za iznudu u kazinu „Havana”. Okrivljeni Vladimir Popović i Vojislav Kostić uhapšeni su zajedno sa Daliborom Đorićem 2017. zbog iznude 110.000 evra. Popović, koji je i upravnik „Havane”, važio je za dobrog prijatelja i saradnika Luke Bojovića i Filipa Koraća. S druge strane, Kostić, bivši žandarm, visoko je u hijerarhij­i klana, a njegov brat uhapšen je u novobeogra­dskom restoranu „Durmitor”, u velikoj policijsko­j akciji u kojoj je uhapšeno više pripadnika klana.

PLAĆENIK

Podsećanja radi Dragoslav Miša Ognjanović likvidran je u subotu, 28. jula, ispred zgrade na Novom Beogradu. S obzirom na način na koji je izvršen zločin, najverovat­nije se radi o plaćenom profesiona­lcu, koji je do najsitniji­h detalja isplanirao ubistvo.

Napadač koji je pejntbol puškom danima terorisao Beograđane u Ulici maršala Birjuzova, nakon nekoliko prijava i pisanja “Blica” prestao je sa ovom “šalom” i sakrio se od policije.

Policija traga za nepoznatim napadačem koji je tokom prošle nedelje iz puške za pejntbol upucao glavnog rabina jevrejske zajednice u Srbiji Isaka Asiela (54), konobara i policajca, te donekle uneo nemir među stanare Ulice maršala Birjuzova, ali i ceo potez između Zelenog i Obilićevog venca. Kako saznajemo, nakon niza prijava i pisanja medija o ovim napadima, nepoznati muškarac je prestao da dolazi na pomenutu lokaciju sa koje je danima terorisao građane i prestao sa napadima verovatno shvativši da mu preti zatvor.

Podsetimo, ovaj teror dospeo je do javnosti u ponedeljak, kada je zbog povreda nanetim kuglicom iz pejntbol puške u Urgentnom centru završio glavni rabin jevrejske zajendice Isak Asiel. Rabin je prolazio pored sinagoge, kada je napadač osuo paljbu i tom prilikom ga pogodio u ruku i pogodio i konobara obližneg kafića.

Samo veče pre ovog napada, kuglicom iz pejntbol puške pogođen je policijski čuvar beogradske sinagoge.

 ??  ?? policija ispituje da li iza ubistva dragoslava ognjanoviĆ­a stoje neprijatel­ji njegovih klijenata
policija ispituje da li iza ubistva dragoslava ognjanoviĆ­a stoje neprijatel­ji njegovih klijenata
 ??  ?? iz puške pucao na sluČajne prolaznike
iz puške pucao na sluČajne prolaznike

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia