Blic

Orgije huligana iz Splita usred Srbije

Dvesta divljaka, u noći između srede i četvrtka, pokrali su ceo asortiman iz prodavnice i za sobom su, pored pustoši, ostavili i ustaške simbole.

- predrag đukanović

Karavan od više desetina vozila, uključujuć­i i petnaestak kombija, zaustavio se u Vrčinu na putu iz Hrvatske ka Bugarskoj, gde je Hajduk sinoć igrao, protiv Slavije iz Sofije, revanš meč 2. kola kvalifikac­ija za Ligu Evrope. Nakon što su nasuli gorivo, huligani su masovno utrčali u prodavnicu na pumpi, u kojoj je u tom trenutku bilo prisutno troje zaposlenih, dve žene i jedan muškarac. Šutnuli su radnika, pa su krenuli da kradu sve što im je došlo pod ruku.

Najpre su ispraznili rafove sa energetski­m pićima, potom su se bacili na najskuplje čokolade, a zatim i na izložene cigare. Bili su izuzetno neprijatni, besni u svakom trenutku, a neprestano su pevali i vikali.

Pred izlazak su pokupili i sve šunke do kojih su mogli da dođu, a onda su ostavili grafite za sobom, i to uz potpis “Torcida Split”, koji su ukrasili ustaškim simbolom “U”, uz docrtani krst.

Policija intenzivno radi na identifika­ciji učesnika tog incidenta. Prema prvim informacij­ama iz MUP-a, nije izgledalo da je bilo drugih dešavanja osim krađe.

Splitski huligani poznati su po ovakvim incidentim­a. Svojevreme­no su telima, na utakmici u Italiji, napravili nacistički kukasti krst, a isti ozloglašen­i simbol bio je iscrtan krečom na stadionu “Poljud” u Splitu, uoči reprezenta­tivne utakmice Hrvatske protiv Italije.

Podsetimo i da je grupa Splićana koja nije u „Torcidi“, učestvoval­a u brutalnoj tuči na večitom derbiju, duelu Patizana i Crvene zvezde, na stadionu crno-belih, sredinom decembra prošle godine. Svi Splićani koji su učestvoval­i u tuči, a koje je neko očigledno unajmio, bili su na izdržavanj­u višemesečn­ih kazni zatvora u Srbiji.

Pred izlazak su pokupili i sve šunke, a onda su ostavili grafite za sobom, i to uz potpis “Torcida Split”, koji su ukrasili ustaškim simbolom “U“

 ??  ?? pokrali sve namirnice i ostavili iza sebe ustaške grafite
pokrali sve namirnice i ostavili iza sebe ustaške grafite
 ??  ?? pumpa u vrČinu je juČe bila zatvorena
pumpa u vrČinu je juČe bila zatvorena
 ??  ??
 ??  ?? oznake na putu: huligani ostavili tragove na asfaltu
oznake na putu: huligani ostavili tragove na asfaltu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia