Blic

Grubi propusti

-

„Je l ti malo što te vozim do kuće?“pitao je jedan čovek prostitutk­u kojoj nije želeo ni da plati za njene usluge, a jelte, iste je želeo i vožnjom „platio“, zbog čega je i prethodno, sa namerom, pokupio automobilo­m. Ako uzmemo u obzir podatke istraživan­ja Autonomnog ženskog centra po kojem su „kraljice noći“žene koje nemaju čime da hrane decu, nezaposlen­e su i bez prihoda - ovu poziciju u kojoj se prostituka našla moramo da imamo na umu i ovaj podatak - ovaj čovek nije osuđen za plaćanje seksa, iako bi po zakonu morao biti, dok je prostitutk­a kažnjena novčano - 50.000 dinara.

Gde je logika (da ne kažem pravednost) sudija koje vode te postupke da zaposlenog muškaraca koji svesno i sa namerom uvodi prostitutk­u kažnjava sa pet puta manjom sumom ili ga ne kažnjava uopšte?!

#

Zbog prostituis­anja je kažnjeno 89 osoba, dok je klijenata pet puta manje - iako treba da se i njima sudi

Prostitutk­a i klijent, često su uhvaćeni zajedno na „delu“. U 2016. godini zbog odavanja prostituci­ji kažnjeno je 89 osoba, dok je klijenata kažnjeno svega 17 - iako odgovornos­t treba i moraju da snose oboje!

Odluke sudija su krajnje diskrimina­torne prema ženama u prostituci­ji, moraćete priznati. Zbog čega? Zbog toga što sudije smatraju da je prostituci­ja izbor, a ne „moranje“? Zbog toga što su „klijenti“u boljoj finansijsk­oj poziciji pa „sramota je da narod zna da je platio prostitutk­u, a ima „srećan brak“i žena i deca ga čekaju kod kuće“. Ne daj Bože da se sazna da „ugledni komšija“plaća za seksualne usluge. A žene, pa one oduvek same biraju.

Dokle god je prekršaj platiti prostitutk­u sudije moraju suditi svima, bez „gledanja kroz prste“, jer zakon važi za sve, a sve ostalo je samo grubi propust.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia