Blic

Amfilohije ponovo vređao LGBT

-

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ponovo je uvredio LGBT osobe, rekavši da je njihova seksualna orijentaci­ja bolest.

On je za podgoričke “Vijesti” rekao da ne mrzi pripadnike LGBT populacije i da nije homofob već grehofob, ali i dodao da “ne želi da prihvati da seksualna orijentaci­ja nije bolest”, jer, kako kaže, “to ne prihvata nijedna religija”.

- Zna se da je to bolest i ti koji imaju to znaju da je bolest. U božjim knjigama od Sodome i Gomore to je bolest. Boreći se protiv toga, ja ne mrzim te ljude. Niko njih više ne voli nego crkva božja i upravo iz ljubavi prema njima i brige za njih ona im kaže ono što je pravda božja i istina da ih spreči da idu bespućem kazao je Amfilohije.

On je izjavio i da se novac od priloga koje vernici ostavljaju u crnogorski­m manastirim­a ne iznosi u Srbiju već da se koristi za obnovu manastira širom Crne Gore.

- Otkud bi se obnovilo 650 hramova u Crnoj Gori, sagradio hram u Podgorici, Baru... Ti koji to pričaju, da iznosimo pare iz Crne Gore, jesu ljudi koji samo kroz pare gledaju svet i lažu i Boga i sebe i svoju savest i pljuju po svojim precima”, rekao je Amfilohije za podgoričke „Vijesti“.

Prema njegovim rečima, jedino što od priloga ima su ostroški manastiri.

- Sve što ima crkva daje za prognanike sa Kosova i Metohije i drugih krajeva i sirotinju crnogorsku - rekao je on. Kako je rekao, crkva ne daje Srbiji.

 ??  ?? mitropolit crnogorsko-primorski
mitropolit crnogorsko-primorski

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia