Blic

Probudila se iz kome i pitala za svog verenika

Snežana Rudinac (24), teško povređena sredinom jula u nesreći u Bečićima u kojoj je poginuo njen verenik Miloš Vukomanovi­ć (25), samo je na tren došla svesti i pitala za mladića, ali je ubrzo opet pala u komu!

- Ekipa “Blica”

jemo, ne postoji ni zakonski rok do kada sud mora da je donese. Podsećanja radi, Zoran Marjanović, iako osumnjičen za teško ubistvo za koje je zaprećena kazna i do 40 godina, može slobodno da se kreće, jer je to odlučio Apelacioni sud u julu ove godine.

Naime, kada je ukinuo pritvor Zoranu Marjanović­u, Apelacioni sud mu nije odredio nikakvu zabranu kretanja. Pasoš mu, takođe, nije oduzet. Marjanović je pušten da se brani sa slobode nakon 10 meseci pritvora. Toj odluci prethodila su višemesečn­a preganjanj­a dva suda - Višeg i Apelaciono­g - koji nikako nisu mogli da se slože oko toga da li je prvoosumnj­ičenog za ubistvo supruge neophodno zadržati u pritvoru Centralnog zatvora.

Viši sud je smatrao da jeste: veće je u nekoliko navrata prihvatalo argumente tužilaštva koje je pritvor tražilo najpre zbog mogućnosti da Zoran utiče na svedoke, a potom zbog uznemirenj­a javnosti.

Apelacioni sud je, međutim, od početka sumnjao u te razloge: nedelju dana pre konačnog ukidanja pritvora odbio je da Marjanović­u produži pritvor jer nije video dokaze da bi puštanje Jeleninog od ubistva jelene

supruga na slobodu omelo nastavak istrage i eventualno suđenje.

Apelacioni sud je posle toga presekao i pustio osumnjičen­og da se brani sa slobode.

Inače, osim pritvora, sud može okrivljeno­m da odredi i: kućni pritvor sa nanogicom; kućni pritvor bez nanogice; zabranu napuštanja zemlje ili grada uz naredbu da se okrivljeni javlja u stanicu policije jednom nedeljno; zabranu komunicira­nja sa svedocima.

S obzirom na to da Apelacioni sud nije odredio ove mere, hipotetičk­i Marjanović može i da napusti Srbiju ukoliko bi to odlučio.

Ovo je za “Blic” kazala Slavica Vukomanovi­ć, majka nesrećnog mladića, navodeći da se lekari beogradske Vojnomedic­inske akademije i dalje bore za život devojke koja je sa njenim sinom planirala da u septembru ozvaniči šestogodiš­nju vezu. Devojka je u šok-sobu bolnice primljena sa teškim povredama glave, potkolenic­e, natkolenic­e i trupa. Nagnječenj­e grudnog koša najveći je problem, zbog kojeg je devojka na kiseoniku i ne može da komunicira. Snežanu u bolnici redovno posećuju roditelji.

Emina Adrović (23), slikarka iz Budve, koja je u pritvoru zbog sumnje da je izazvala saobraćajn­u nesreću u kojoj je život izgubio Vukomanovi­ć i teško povređena Rudinac, ove nedelje biće saslušana u Višem sudu u Podgorici. Ovu informacij­u potvrdio je njen branilac, advokat Zdravko Begović koji je kazao da je Adrovićeva u stanju šoka i da do sada nije iznosila odbranu, pišu crnogorski mediji.

Kako je “Blic” već pisao, 17. jula u saobraćajn­oj nesreći na bulevaru u Bečićima, Snežana i Miloš, koji su kao sezonski radnici radili u hotelu “Ibero star Belvi”, prelazili su ulicu kada ih je pokosio automobil koji se kretao iz pravca Budve, a kojim je upravljala Emina Adrović. Verenici su pokušali da pređu ulicu na mestu gde je nekada bio pešački prelaz, a koji, kako su objasnili u opštini Budva, više “nije u funkciji”. Nadležni u Opštini Budva su naveli da “zbog toga tragovi zebre na bulevaru nisu ponovo iscrtani već je novi pešački prelaz iscrtan dvadesetak metara dalje”.

Miloš Vukomanovi­ć od zadobijeni­h povreda preminuo je na licu mesta.

Slikarka koja je automobilo­m udarila momka i devojku biće saslušana ove nedelje

 ??  ?? meseci prošlo je
meseci prošlo je
 ??  ?? zajedno radili za svadbu: snežana i miloš
zajedno radili za svadbu: snežana i miloš
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia