Blic

DEBI IZ SNOVA

Momak koji je kao petlić nosio crvenobeli dres, prošao je pravo inostrano putešestvi­je da bi se kao senior vratio na “Marakanu”.

- Predrag tihi

Fudbaler Crvene zvezde Veljko Simić postigao je pogodak za crveno-bele posle samo dva minuta igre u pobedi nad Voždovcem (2:1) što ne bi bilo ništa čudno da nije potpisao ugovor sa aktuelnim prvakom Srbije samo 24 sata pred utakmicu. Bio je to debi iz snova, kakav može samo da poželi svako pojačanje.

Ovaj mladić ima neobičnu fudbalsku priču, koju je započeo baš u omladinsko­m timu sa stadiona “Rajko Mitić”, gde je bio proglašen za jednog od najtalento­vanijih igrača u svojoj generaciji. Da li zbog zova novca, menadžera koji su mu “punili” glavu i davali svakakva obećanja, ili nečeg trećeg, tek, Simić je odbio profesiona­lni ugovor sa Crvenom zvezdom i pokušao da se izbori za šansu u švajcarsko­m velikanu Bazelu.

Oni su prepoznali veliki talenat, ali ne bi taj klub bio to što jeste da mladim fudbalerim­a odmah daje šansu u prvom timu. Ni Srbin nije bio izuzetak pa je morao na kaljenje u klubove, koji po renomeu, nisu ni blizu Crvenoj zvezdi. Put ga je vodio prvo u Domžale, gde je zabeležio 17 nastupa, ali za razvoj mladog igrača nije bitno samo da igra, već je i jačina takmičenja važna, a kako slovenački tim ne igra u evropskim takmičenji­ma, Simić i nije imao priliku da dodatno ojača protiv mnogo ozbiljniji­h rivala od recimo Zavrča i sličnih klubova, uz dužno poštovanje prema njima. Nakon te epizode ostao je u Švajcarsko­j, Šaufhauzen, Vintertur i Kjaso mu takođe nisu ponudili ono što je nophodno za njegov razvoj, pa se vratio u srpski fudbal, tačnije u redove Zemuna. Tu se fudbalski i psihički vratio u život i odličnim partijama zaslužio poziv odgovornih sa stadiona “Rajko Mitić” da se zaintersuj­u za njega i vrate ga u Ljutice Bogdana. A taj mladić, sada iako 23-godišnjak, onako dečački uzbuđen, nije krio sreću potpisom za novi-stari klub.

- Presrećan sam što ću ponovo biti u Zvezdi, verujem da mogu da pomo-

 ??  ?? vratio se u zvezdu u . godini: veljko simiĆ
vratio se u zvezdu u . godini: veljko simiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia