Blic

Danas žreb u Nionu, sutra utakmica sezone

U podne crveno-beli će dobiti ime potencijal­nog rivala u baražu za Ligu šampiona ili Ligu Evrope, zavisno od ishoda dvomeča sa Trnavom.

- C. zvezda Čukarički Radnik Mladost 5. OFK Bačka Napredak Radnički 8. Spartak 9. Partizan Voždovac 11. Proleter Mačva 13. Vojvodina 14. Zemun 15. Dinamo 16. Rad 3 3 0 0 3 2 1 0 3 2 0 1 2 1 1 0 3 1 1 1 3 1 1 1 2 1 0 1 2 1 0 1 2 1 0 1 3 1 0 2 2 1 0 1

gnem klubu u borbi na tri fronta ove sezone. Klubovi su sve dogovorili, a kada sam čuo da me Zvezda želi, emocije su odmah proradile - nije krio oduševljen­je Simić.

A onda je dao savet svim mladim fudbalerim­a koji pomisle da krenu sličnim putem kao on.

- Rani odlazak u inostranst­vo je bio velika greška na kojoj mogu da uče mlađi igrači koji se sada bore za priliku. Drago mi je što sam dobio drugu šansu - zahvalan je ofanzivni vezista.

Na toj zahvalnost­i uzvratio je gotovo momentalno. Golom u dresu u kome se najbolje oseća. Ni Bazelovom, ni Vinterturo­vom, već crvenobelo­m. Bio je i najbolji igrač utakmice koju je aktuelni šampion Srbije rešio u svoju korist protiv Voždovca i nagovestio da bi kao i Nemanja Radonjić mogao da rehabilitu­je karijeru na stadionu “Rajko Mitić”.

- Utisci su sjajni, bolji debi nisam mogao da zamislim - u toj rečenici staje sva sreća ovog mladića koji je svoju sreću ipak pronašao tamo gde mu je jedini dom - u Crvenoj zvezdi.

Bitno je da je Simić na vreme shvatio da nije uvek bolje negde “preko” i da tuđe sunce ne mora nužno da sija jače od našeg. A, ovo naše, pa možda i ne sija najjače, ali je svakako najbolje za mladiće poput njega.

U utorak od 20.30 časova fudbaleri Crvene zvezde igraju najvažniju utakmicu dosadašnje­g dela sezone 2017/2018, a taj duel sa slovačkim prvakom, Spartakom iz Trnave, u borbi za Ligu šampiona - biće sve samo ne običan.

Možda je moglo i “veće ime” da dođe na naš najveći stadion u ovom, pretposled­njem koraku ka elitnom takmičenju, ali važnost meča je takva da pravom zvezdašu ime rivala i nije toliko bitno, koliko da pomogne voljenom klubu da napravi izuzetno važan korak.

Jer, ako Zvezda eliminiše Spartak iz Trnave, ne samo da će ući u plej-of za Ligu šampiona (žreb je u ponedeljak, mogući rival je i zagrebački Dinamo), već će time obezbediti čak osam evropskih utakmica. Kako?

Dve će, ako izbaci Slovake, Zvezda svakako odigrati u baražu za elitno klupsko nadmetanje. Prođe li ga uspešno, igraće najmanje šest mečeva u Ligi šampiona, a ispadne li na tom, poslednjem koraku - ulazi u Ligu Evrope, gde je takođe čeka minimum šest utakmica. Preduslov za to je - da Zvezda izbaci Trnav.

Zato u utorak sledi crveno-beli spektakl na stadionu “Rajko Mitić”. Za njega će se pobrinuti i navijači koji dođu, ali i igrači, koji su svojim dosadašnji­m igrama zaslužili maksimalnu podršku. Ekipa Vladana Milojevića je dosad mlela sve pred sobom, na domaćoj i evro-sceni, prvi gol u sezoni je primila tek kada je obezbedila trijumf nad Voždovcem ovog vikenda, ali sada sledi “ono pravo”. Veliki izazov, protiv nimalo naivnog rivala.

No, pravi zvezdaši ionako nisu dolazili na stadion da bi gledali “velikog rivala”, već da bi bodrili svoje ljubimce. Ti ljubimci im spremaju spektakl, u najvažnijo­j utakmici ove generacije. Spektakl spremaju i “delije”.

Utorak će biti dan koji se željno očekuje u porodici crveno-belih, a da li će crveno-bela biti i noć - videće na delu oni koji dođu da pomognu srpskom prvaku u ovoj izuzetnoj važnoj utakmici za klub sa “Marakane”.

 ??  ?? “delije“Će napuniti severnu tribinu
“delije“Će napuniti severnu tribinu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia