Blic

Ivana u Berlinu skače za novu zlatnu medalju

Srbija će imati 12 takmičara, a naravno, najviše se očekuje od Španovićev­e, koja će na zaletište izaći 9. avgusta.

- J. Medić

Danas počinje Evropsko prvenstvo u atletici u Berlinu. Takozvanog nultog dana, kada su na programu kvalifikac­ije, naša zemlja će imati trojicu takmičara na startu - Asmira Kolašinca u bacanju kugle, Strahinju Jovančević­a (skok udalj) i Emira Bekrića (400 metara prepone).

Asmir Kolašinac će na borilište izaći danas ili u 17.35 sati ili u 18.55 časova, kada će se boriti za ulazak u finale, gde ima mesta za 12 bacača.

- Završne pripreme sam, kao i svake godine, odradio u Sjenici. Imao sam problem sa ručnim zglobom, ali se iskreno nadam da me to neće puno poremetiti. Očekivanja su mi uvek visoka, ali i realna, tako da ću ovog puta biti zadovoljan i plasmanom u finale. To bi bio veliki uspeh nakon svih problema i povreda koje sam imao i još uvek imam.

Potajno se nadam da ću uz malo sreće imati priliku i da se borim za jednu od medalja. Konkurenci­ja mi je zaista prejaka, jer u Evropi u ovom trenutku ima više od šestorice bacača koji su bacili preko 21 metar - rekao je Kolašinac.

Strahinja Jovančević će se danas od 16.35 u kvalifikac­ijama boriti za finale u skoku udalj.

- Prvenstven­i cilj je ući u finale, a ako to uspem, onda hoću u finalu da skočim lični rekord. Svi protivnici su mi već poznati, pa će mi to verovatno olakšati borbu - rekao je Jovančević.

Danas od 17.05 i Emir Bekrić će kroz kvalifikac­ije pokušati da se domogne finalne trke na 400 metara s preponama.

Naravno, od Ivane Španović javnost očekuje najviše. Njene kvalifikac­ije su na programu 9. avgusta u 10.30. Ona je pripreme odradila na Maldivima i apsolutno je spremna za novi napad na zlato.

 ??  ?? na zaletište Će . avgusta: ivana španoviĆ
na zaletište Će . avgusta: ivana španoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia