Blic

„Nijednu odluku ne donosimo bez vas“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je juče Srbima sa Kosova da nijednu odluku o budućnosti pokrajine neće doneti bez njih, i da Srbija neće smanjivati svoje prisustvo na KiM.

- Danijela Luković

Vučić se telefonski uključio u sastanak sa Srbima sa Kosova, koji su održali direktor Kancelarij­e za KiM Marko Đurić i generalni sekretar predsednik­a Nikola Selaković.

- Daleko smo od bilo kakvog rešenja, a vi sa Kosova i Metohije znate ko je onaj ko se bori. Nijedna odluka bez vas neće biti doneta. Ja dolazim u septembru na KiM, želim svima da se obratim, da razgovaram sa svima, da kažem šta će biti sa razgovorim­a, da zajednički planiramo i radimo - poručio je Vučić.

Predhodno se predstavni­cima Srpske liste obratio Selaković, koji je naveo da „naša situacija nije laka“.

- Proteklo je više od 1.930 dana od kako je neko obećao, ali nije ispunio svoje obećanje, formiranje ZSO - kazao je Selaković.

Marko Đurić je rekao da je sloga najvažnija za Srbe na KiM, i da je dobio nalog od predsednik­a da na severu Kosova, i u svakoj sredini južno od reke Ibar „realizuju sve započete projekte“.

Istovremen­o, dan pošto je najavio referendum po pitanju korekcije granica, predsednik Kosova Hašim Tači nastavio je sa provokacij­ama, pa je tako izjavio da korekcija granica predviđa pripajanje Preševa, Medveđe i Bujanovca Kosovu.

Korekcija granice predviđa potpuno pripajanje Preševa, Medveđa i Bujanovca Kosovu. To bi bio transparen­tan i odgovoran, mirovni proces između Kosova i Srbije. Ako se obe strane slože s tim, niko neće moći da se tome usprotivi - izjavio je predsednik Kosova Hašim Tači, i još jednom naveo da podele Kosova, kao ni razmene teritorija neće biti.

 ??  ?? sastanak sa srbima s kim održali ĐuriĆ i selakoviĆ
sastanak sa srbima s kim održali ĐuriĆ i selakoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia