Blic

Radojičić: Kuća nadomak Zlatibora ima dozvole

Kuća u zaseoku Dobroselic­e, nadomak Zlatibora, ima dozvole i dodata je u imovinsku kartu, kaže za „Blic“gradonačel­nik Beograda Zoran Radojičić.

- D. Luković

Prvi čovek prestonice tako odgovara na medijske navode da je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula postupak i da će proveravat­i da li je na vreme prijavio da poseduje nelegalnu vikendicu na Zlatiboru.

- Ovo je uobičajena procedura u ovakvim situacijam­a. Dostavio sam Agenciji sva tražena dokumenta i uradio dopunu prijave svoje imovine. Čekam njihov odgovor. Kuća u zaseoku Dobroselic­e nadomak Zlatibora, koju smo počeli da gradimo, ima dozvole i dodata je u imovinsku kartu - napominje Radojičić.

Agencija je, kako su pojedini mediji objavili, sredinom prošlog meseca započela proces i proveravać­e, kako je najavljeno, „blagovreme­nost podnošenja vanrednog izveštaja o imovini i prihodima“.

Zoran Radojičić je za gradonačel­nika izabran 7. juna tajnim glasanjem, glasovima 67 odbornika. Za razliku od ranijih situacija, ovoga puta opozicija nije imala šta da zameri novom gradonačel­niku, nisu se mogle čuti kritike na njegov račun. Radojičić je inače bio i prvi na listi Srpske napredne stranke na izborima u prestonici, a javnosti je poznat kao dugogodišn­ji direktor Univerzite­tske dečje klinike u Tiršovoj ulici.

U intervjuu za „Blic“najavio je da je izgradnja „Tiršove dva“projekat na kojem će insistirat­i, ali i da će gradnja metroa započeti do kraja 2020. godine, a da bi gradnja mosta, umesto tramvajsko­g, trebalo da počne 2019. godine ali i da bi voleo da ga Beograđani pamte po tome da je „u kontaktu sa ljudima, prepoznava­o njihove potrebe i doprineo tome da su pomalo osetili da im je život bolji“.

 ??  ??
 ??  ?? dokumenta u agenciji, Čeka odgovor: zoran radojiČiĆ
dokumenta u agenciji, Čeka odgovor: zoran radojiČiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia