Blic

Ne postoji ništa lepše nego kad deci date ono što im nedostaje

- Tanjug

Osnivač francuske humanitarn­e organizaci­je “Solidarnos­t za Kosovo i Metohiju” Arno Gujon, koji je sedmi put organizova­o letovanje za decu sa KiM zajedno sa Eparhijom raško-prizrensko­m, kaže da 42 dece uživa u moru i druženju u Tivtu i da je “najlepše dati im ono što im nedostaje”.

- Ovde uživamo, deca su presrećna... Pre nekoliko dana su upoznali more i čari kupanja, neki od njih su i proplivali. Ta dečja radost me ispunjava, kao i svakoga od nas. Mislim da je najlepše kad možemo da damo deci ono što im nedostaje, a to je sigurnost, bezbednost, opuštenost - rekao je Gujon za RTV „Gračanica“.

Ta deca su sada, kaže, kao i sva druga deca Evrope - na letovanju.

Ove godine, navodi Gujon, kao i prethodnih godina, 42 dece je doputovalo u Tivat, a dolaze iz različitih sela iz Kosovskog pomoravlja i iz centralnog Kosova.

- Deca su lepo vaspitana, mirna, slušaju i nikada u ovih sedam godina nijedan problem nismo imali. Svi zaposleni u hotelu obožavaju našu grupu i našu decu ističe Gujon.

Kako navodi, pored toga što se svakodnevn­o kupaju i sunčaju, deca imaju i likovne i sportske aktivnosti, te na taj način mogu da se takmiče, da se bolje upoznaju i druže.

- Važno je da upoznaju decu iz drugih sela i enklava, da se na taj način socijalizu­ju, što je veoma bitno za njihov razvoj - ukazuje on.

U hotelu su za njih organizova­li obilazak Boke kotorske brodom, a imali su i izlet u rezervat Grahovo, što su, kaže Gujon, organizova­li meštani Tivta koji su prepoznali njihovu grupu i izrazili želju da i sami učestvuju u njihovom letovanju.

Deca su iz Gornje Kusce, Ugljara, Prilužja, Batuse, Radeva, Lepine, Crkvene Vodice, Dobrotina i Šilova.

 ??  ?? humanitara­c gujon zabavlja mališane u vodi
humanitara­c gujon zabavlja mališane u vodi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia