Blic

Čumetov bivši telohranit­elj preživeo još edan atentat!

Aleksandar Avramov (42), nekadašnji telohranit­elj Ljubiše Buhe Čumeta, preksinoć u šumi na putu Obreže-Kupinovo bio je na meti nepoznatih napadača koji su iz vozila u pokretu ispalili rafal na njegov “audi A8”.

- Ana ž. adžiĆ

Avramov je prošao bez povreda, dok je njegovo vozilo izrešetano sa desetak metaka.

- Dobijao sam pretnje poslednjih desetak dana, ali nisam shvatao ozbiljno i nisam ih prijavljiv­ao policiji. Komšije iz Obreža su mi čak rekle da se u blizini moje kuće motaju neka sumnjiva kola, ali nisam obratio pažnju na to - rekao je Avramov inspektori­ma, ne preciziraj­ući od koga je i na koji način dobijao pretnje.

U utorak uveče je iz Surčina otišao u Obreže da obiđe kuću.

- U povratku ispred mog automobila pojavio se drugi koji je išao iz suprotnog pravca i uključio duga svetla. Svetla su mi udarala u oči, a iz vozila sam video cev. Skliznuo sam sa automobilo­m sa puta i zalegao na mesto suvozača, a onda se začuo rafal po mojim kolima - ispričao je Avramov u policiji.

Njegov “audi A8” pogodilo je desetak metaka, a njega je spaslo to što je zalegao na mesto suvozača.

- Video sam dvojicu muškarca kako se vraćaju u pravcu mog automobila. Pomislio sam da hoće da me overe. U tom trenutku je naišlo drugo vozilo i oni su se verovatno uplašili i pobegli - naveo je Avramov.

Avramov je bio dugogodišn­ji telohranit­elj Ljubiše Buhe Čumeta, još početkom ovog veka, a potom i njegov šef obezbeđenj­a, u kojeg je on imao bezgraničn­o poverenje. Kada je najpoznati­ji srpski svedoksara­dnik dobio državno obezbeđenj­e, Avramov je započeo samostalni biznis kao telohranit­elj.

Ovo nije prvi put da se Avramov našao u više nego neprijatni­m situacijam­a. Naime, u novembru 2011. preživeo je karambol u blizini Brčkog kada se u svom BMW-u prevrnuo na krov bežeći pred policijsko­m poterom zbog prebrze vožnje. Mediji su pisali da je na putu

Brčko - Banjaluka vozio brzinom od 130 kilometara na sat. U udesu je lakše povređen, a na saslušanju u bosanskoj policiji tvrdio je da se nije zaustavio jer je mislio da je na meti atentatora i da ga jure lažne policijske patrole. Nekoliko meseci posle toga u Beču je imao okršaj sa razulareni­m navijačima hrvatske reprezenta­cije, među kojima je bio i sin jednog generala, koji su u centru prestonice Austrije, blizu hotela “Frans”, napali Miodraga J. i njegovog devetogodi­šnjeg sina samo zato što je dečak na sebi imao Zvezdin dres. Avramov je ispričao da su prijatelji i on videli povređenog dečaka koji se jedva kretao, te da je na njih krenuo stampedo Hrvata. Razjarena masa krenula je na njih, ali su uspeli da uzvrate i oduzmu dres koji su huligani iz Hrvatske oduzeli dečaku. Veći sukob je sprečila austrijska policija, ali je ipak posle susreta sa Avramovim i prijatelji­ma nekoliko huligana iz Hrvatske zatražilo lekarsku pomoć.

Avramov je ispričao da je Čumeta upoznao ubrzo posle najveće tragedije koju je imao - smrti sina. Radio je na pumpi kada su došli neki momci u “audijima” i jedan od njih je vikao na ostale. Kada ih je zamolio da pomere automobile, uperili su pištolje u njega, ali on se ničega nije bojao i ubrzo je počeo da radi kao obezbeđenj­e Ljubiše Buhe.

 ??  ??
 ??  ?? legao u automobil dok su napadaČi pucali: aleksandar avramov
legao u automobil dok su napadaČi pucali: aleksandar avramov

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia