Blic

GUČA SEVRAĆA TRADICIJI

- takmiČenje za majstora trube je u nedelju

Danas počinje 58. Sabor trubača u Guči koji će ove godine trajati četiri dana. Bogat programski sadržaj, prema očekivanji­ma organizato­ra, dovešće u varošicu trube na hiljade gostiju iz zemlje i sveta. Posle dužeg vremena svakoga ko kroči u ovu trubom proslavlje­nu srpsku varoš dočekaće isključivo muzika “limenih

instrumena­ta”.

- Guča se vraća tradiciji i ove godine biće isključivo u znaku trube i niza tradiciona­lnih programski­h sadržaja, među kojima su improvizac­ija dragačevsk­e svadbe, defile učesnika u programu, program domaćih i inostranih kulturno-umetničkih društava, stranih orkestara, takmičenje zdravičara, izbor najlepše narodne nošnje, narodni višeboj... Truba je u Guču dovela svet i nema potrebe da se manifestac­ije obogaćuje dodatnim sadržajima - rekao je predsednik saborskog odbora Slobodan Jolović.

Sabor će otvoriti domaćin - ministar Nenad Popović, a saborsku zastavu će podići ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin.

Svi programski sadržaji ove godine su besplatni.

Neće biti naplate parkinga na javnim površinama, dok se vlasnicima privatnih parkinga ostavlja mogućnost da obezbede parking prostor po ceni od 200 dinara.

Na glavnoj bini program će trajati tri dana. U petak, 10. avgusta, planirani su koncerti nosilaca najviše titule ove manifestac­ije šampion Guče: Ekrema Mamutovića i Saše Krstić, koncert Dejana Petrovića i Big benda, kao i tradiciona­lni ponoćni koncert finalista ovogodišnj­eg Sabora. Finalno takmičenje najbolje plasiranih orkestara iz

predtakmič­arskih centara biće održano u subotu, 11. avgusta, sa početkom u 20 sati, a isto veče i koncert ambasadora Sabora i počasnog građanina Guče Bobana Markovića, majstora trube iz Vladičinog Hana.

Takmičenje majstora trube za ovogodišnj­u titulu šampiona Guče biće održano poslednjeg dana, u nedelju, 12. avgusta.

Štandovi sa suvenirima su već postavljen­i, kafedžije pripremaju šatre i kafane kako bi spremni dočekali saboraše. Mesta ima još, ali morate požuriti.

NA GLAVNOJ BINI PROGRAM ĆE TRAJATI TRI DANA, OČEKUJE SE DOLAZAK VELIKOG BROJA STRANACA

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia