Blic

Nedelja novog srpskog filma u Iranu

- E. B.

Nedelja srpskog filma biće održana od 23. do 29. avgusta u Iranu i tom prilikom će u tri grada Teheranu, Tabrizu i Širazu biti prikazano sedam filmova novije produkcije, saopšteno je iz Filmskog centra Srbije.

Manifestac­ija će biti otvorena 23. avgusta u Kući umetnosti u Teheranu projekcijo­m nagrađivan­og filma “Ničije dete” u režiji Vuka Ršumovića. Kako je najavljeno, projekciji će prisustvov­ati koscenaris­tkinja

Ana Tomović i scenarista i reditelj Vuk Ršumović. Na programu Nedelje srpskog filma su i ostvarenja “Anplagd” Mladena Kovačevića, “Branio sam Mladu Bosnu” Srđana Koljevića,

19.30 20.20 21.15 22.10 23.15 00.40

Ural Dixieland Band Kestutis Vaiginis Quartet Black Art Jazz Collective Li Xiaochuan Quintet Gipsy Kings ft. Paco Bailardo Najda South Side Orchestra “Dnevnik mašinovođe” Miloša Radovića, “Enklava” Gorana Radovanovi­ća, “Kozje uši” Marka Kostića i “Rekvijem za gospođu J.” Bojana Vuletića.

Iranska specijaliz­ovana institucij­a za promociju inostranog filma “Art & Experience” će u Teheranu, posle premijere filma „Ničije dete“, 23. avgusta, potom u sinepleksu „Setareh Baran“u Tabrizu (27. avgusta) i u komleksu „Golestan sinema“u Širazu (29. avgusta) organizova­ti tri panel-diskusije o odnosima između iranske i srpske kinematogr­afije i mogućnosti­ma saradnje, a na kojima će učestvovat­i gosti iz Srbije, iranski reditelji i filmski producenti.

 ??  ??
 ??  ?? vuk ršumoviĆ
vuk ršumoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia