Blic

Trećina Srbije gledala Zvezdu

Bićemo agresivnij­i, ali je potrebno i da ostanemo smireni, a ne samo da jurnemo i ostavimo rupu u odbrani - poručio je Zvezdin desni bek.

- P. Đukanović

greške su nedopustiv­e. Pokušaćemo da se iskupimo u revanšu.

Evropa, ipak, ne prašta ovakve greške.

- Ne sećam se kada smo poslednji put primili gol na „Marakani“i žao mi je što se to desilo sada i ovako. Pad koncentrac­ije je uzeo maha. Dešava se... iako to ne sme da se desi u ovakvim utakmicama.

Drugo poluvreme, druga priča.

- U drugom delu meča smo igrali dobro, napadali smo i oni su pokušali iz kontranapa­da da nas ugroze. Borili smo se. Imamo realne šanse da odemo u plej-of i ja verujem u da ćemo proći dalje.

Celokupan utisak je da je Zvezda bolja.

- Bili smo bolji i imali smo puno šansi koje nismo iskoristil­i. Nadam se da će nam se to vratiti u revanšu u Slovačkoj. Morali smo još skoncentri­sanije da uđemo u utakmicu. Probaćemo da ispravimo greške koje smo pravili i da pobedimo tamo i idemo dalje. Generalno, mislim da smo dobro igrali, ali to je fudbal.

Iskusni defanzivac smatra da njegovi saigrači mogu do pobede u revanšu.

- Imamo i mi svoje oružje i kvalitete, kao i veru u sebe. Sada je bilo nerešeno, ali videćemo šta će biti u Slovačkoj. Borićemo se do poslednjeg trenutka, a ja verujem u prolaz dalje. Pokazali smo tokom cele prošle sezone i početkom ove da se nikoga ne plašimo. To je slučaj i sa revanšom. Samo ne sme da nam se desi kiks kao kod gola u prvoj utakmici.

Kapiten se posle meča pojavio sa velikom čvorugom na glavi, kao dokazom požrtvovan­osti.

- Čvorugu sam zaradio u jednom duelu sa Egom. Sudarili smo se glavama. Bili smo pripremlje­ni za ovakve duele sa njima. Na terenu se mogla videti muška borba, kakva bi i trebalo da bude.

Utakmica između Crvene zvezde i Spartaka iz Trnave, u trećem kolu kvalifikac­ija za Ligu šampiona, bila je ubedljivo najgledani­ji događaj u Srbiji u utorak uveče, kada se računa program koji traje najmanje 15 minuta.

Borbu pulena Vladana Milojevića na putu ka elitnom takmičenju, na Prvom programu Javnog servisa RTS posmatralo je 1.792.000 ljudi. Meč je bio gledaniji čak i od Dnevnika 2 (816.000) i popularnog kviza „TV slagalica“ Filip Stojković, koliko god da se trudio, nije mogao da sakrije razočaranj­e posle meča sa Trnavom. Rezultat 1:1 nije toliko loš na papiru, ali utisak je da se Crvena zvezda više prilagodil­a igri protivnika nego što je pokušala da nametne svoj stil igre. Desni bek crveno-belih je bio jedan od najboljih na terenu, međutim, to je bila slaba uteha za Stojkovića, koji kaže da je Zvezda propustila veliku priliku da već na Marakani“obezbedi prednost i praktično vizira put u plej-of kvalifikac­ije za Ligu šampiona. - Odigrali smo kvalitetno, to su svi videli, ali nikako ne mogu da budem zadovoljan nerešenim ishodom. Trnava nije zaslužila 1:1, a mi smo sebi dozvolili luksuz da naivno primimo gol praktično iz jednog jedinog šuta - iskren je Stojković. na „marakani“je bilo . navijaČa

Klub iz Ljutice Bogdana je do prepoznatl­jive igre došao tek u drugom poluvremen­u.

- Ušli smo malo zbunjeno u utakmicu, ali kako je vreme prolazilo, dizali smo igru. Drugo poluvreme je bilo baš onakvo kakvo se od nas očekuje. Bili smo bolji ceo meč. Znali smo da će oni igrati na kontranapa­de i da im je Jirka najbolji igrač i eto... prva lopta koja je prošla koštala nas je gola. Svi smo mogli bolje da reagujemo. Kao što napad počinje od cele ekipe, tako se isto i branimo. Ispravićem­o to već na sledećem meču.

Oštra igra Spartaka iz Trnave bila je primetna tokom cele utakmice.

- Znali smo da će igrati oštro, sa puno faulova. Prekidali su igru tokom čitavog meča. U drugom poluvremen­u smo uspeli malo da ubrzamo igru, bolje smo se kretali, ali su oni igrali veoma grubo.

Nije hteo gol izabranike Vladana Milojevića i pored velikog broja šansi.

- Moraćemo da poradimo (594.000).

Bio je to u utorak ubedljivo najgledani­ji događaj tokom celog dana, čime je po ko zna koji put potvrđeno kakvu armiju navijača ima Crvena zvezda.

Šer je bio čak 33,9 odsto, što znači da je više od trećine od ukupnog broja stanovništ­va koji je bio uz televizor u vreme utakmice kluba sa „Marakane“sa slovačkim šampionom, dakle od 20.30 do 22.30, program bio podešen baš na ovaj meč. na ofanzivnom delu da bismo u gostima uspeli da postignemo pogodak. Treba da budemo smireni i strpljivi u Slovačkoj, ne smemo jurnuti ka njihovom golu i ostaviti rupu u odbrani. Moramo da odigramo pametno. Potreban nam je jedan gol, a ja verujem da ćemo stvoriti šansu. Analizirać­emo protivniko­v duel sa nama, pa ćemo biti još bolje spremni za revanš.

Utakmicu četvrtog kola Superlige Srbije crvenobeli igraju u nedelju protiv Spartaka iz Subotice, samo dva dana pred gostovanje u Slovačkoj.

- Malo nam je nezgodno što taj duel igramo u nedelju jer je revanš u kvalifikac­ijama za Ligu šampiona u utorak. Kratko je vreme za odmor, ali videćemo ko će igrati taj meč.

Za kraj, poruka navijačima.

- Želim da se zahvalim svima koji su došli na stadion da nas podrže, bili su nam dvanaesti igrač. Nadam se da se vidimo i u Slovačkoj - zaključio je Stojković.

ZVEZDA I SPARTAK, AKO SUPERLIGA NE ODLOŽI MEČ, TREBALO BI DA IGRAJU U NEDELJU OD 19 SATI

 ??  ?? vladan milojeviĆ, trener crvenobeli­h, s pravom se ljutio na svoje igraČe odbrana zakazala: miloš degenek nije zaustavio mizenbeka
vladan milojeviĆ, trener crvenobeli­h, s pravom se ljutio na svoje igraČe odbrana zakazala: miloš degenek nije zaustavio mizenbeka
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia