Blic

Neka se ponovi Sparta

Danci su favoriti, ali pokušaćemo da nastavimo sa serijom iznenađenj­a, kaže trener “golubova” Vladimir Gaćinović.

-

predvoditi napad

Fudbaleri Spartaka se već duže opraštaju od Evrope, ali i pored činjenice da su prežaljeni i pre početka meča, uspevaju da prođu dalje. Tako je bilo sa favorizova­nom praškom Spartom, međutim, Subotičane večeras očekuje još jedan veliki rival. Spartak od 20.45 na “Marakani” u Beogradu dočekuje slavni danski Brondbi u prvom meču trećeg kola kvalifikac­ija za Ligu Evrope.

U Spartaku su svesni da je Brondbi svetska klasa i da će, ako žele da nastave sa čudima, morati da odigraju meč sezone.

- Brondbi ima sve - iskustvo, kvalitet i odlične pojedince. Najviše pažnje moramo da posvetimo Ercegu i Vilčeku, od kojih nam preti opasnost. Verujem u svoje momke, koji su pokazali karakter i snagu da budu rame uz rame sa najboljim evropskim klubovima.

Sve je moguće i pokušaćemo da iznenadimo Dance - rekao je trener Vladimir Gaćinović.

“Golubovi” će na megdan Brondbiju bez jednog od najboljih fudbalera, veziste Mileta Savkovića, koji je juče potpisao četovorogo­dišnji ugvoor sa poljskom Jagjelonij­om. Spartak je od transfera zaradio 250.000 evra.

- Naravno da smo oslabljeni odlaskom Savkovića, ali znali smo da tako nešto može da se dogodi. Mnogo je zadužio naš klub i bio je red da mu izađemo u susret, iako nam je bio potreban za derbi sa Brondbijem. Takođe, za današnji meč ne možemo da računamo na Branimira Jočića koji je polomio prst na nozi u revanšu sa Spartom iz Praga. Noga mu je u gipsu i moraće da pauzira. Nemanja Ćalasan i Dejan Kerkez su još roviti, međutim, obojica će biti spremni za duel sa klubom iz Kopenhagen­a. Sada su nam potrebni svi da pokušamo da napravimo novo iznenađenj­e - dodao je Gaćinović.

Spartak je oslabljen odlaskom Savkovića u Poljsku

 ??  ?? bojan ČeČariĆ Će
spartaka protiv brondbija
bojan ČeČariĆ Će spartaka protiv brondbija

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia