Blic

ZNAČI ŠTO SMO U IDEALNOM TIMU

- Ko više voli da zakuca od vas dvojice? A ko više šutira za tri? Koga se rivali više plaše? Igrate li jedan protiv drugog basket? I šta mora da radi onaj koji izgubi? Koja kazna obično bude? Da li vam je teško da trenirate?

čujemo - počinje razgovor Pecarski. - Filip i ja se znamo još od mlađih pionira, od malih nogu, i stvarno smo oduvek bili najdominan­tniji igrači u svojoj generaciji. Do sada smo uvek bili na suprotnim stranama, a kada je došlo vreme da igramo zajedno u reprezenta­ciji stvarno smo se super uklopili. Fenomenala­n osećaj. Dobro sarađujemo i svesni smo toga da kada igramo kako treba ne postoji ekipa koja može da nas zaustavi.

- Ja Marku nameštam malo više - “istrčao se” Petrušev. O individual­nim priznanjim­a, Filip je kazao: - Više nam znači zlatna medalja, sigurno. Ali i ta individual­na priznanja su potvrda našeg dugogodišn­jeg rada i napretka. To nam daje na samopouzda­nju da još više radimo i napredujem­o.

- Ovako ćemo. Ipak, Filip više zakucava, a ja volim da šutnem trojku. Filip se i više gura u reketu.

- Obojice! - kao iz topa je ispalio Petrušev. - Svesni su da ako probaju da zatvore jednog, onda ovaj drugi napravi prednost. Tako da je veoma nezgodno rivalima da igraju protiv nas.

- Naravno, mada to nije toliko ozbiljno. Na treninzima se više šalimo nego što je to stvarno odmeravanj­e snage.

- Obično mora da izvede neki težak šut ili bude i neka kazna u pitanju - kaže Pecarski.

- Veliki broj sklekova. Ili nešto novčano ponekad istakao je Petrušev.

- Najteže pada početak - rekao je Marko, a Filip se nadovezao: - Teško nalazimo motivaciju, posebno ako su pripreme duge. Kad provodimo dosta vremena u jednom mestu, onda je, neću da kažem dosadno, ali stigne nas umor, pa treba opet da se pronađe nešto što te motiviše da guraš dalje. Ali kad krenemo, onda je sve super.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia