Blic

Mirković: U Danskoj se dižemo iz nokdauna

Potreban nam je jedan meč, jedna pobeda da se podignemo na noge - kaže novi trener crno-belih koji će debitovati na klupi.

- Aleksandar pijevac Stadion: “Rajt tu drim park” Kapacitet: Sudija:

Ako je meč sa Mladosti iz Lučana bio po principu prvi mačići se u vodu bacaju, onda se od večerašnje­g (19.45) duela sa Norsjiland­om od fudbalera Partizana očekuju da dokažu da nisu oni krivci za sve probleme, već bivši trener Miroslav Đukić koji je i platio najvišu cenu. Njegov naslednik Zoran Mirković kaže da nije imao vremena da napravi ozbiljnije promene u timu, ali da od svojih igrača očekuje da pokažu kvalitet protiv veoma dobrog danskog tima u prvom meču 3. kola kvalifikac­ija za Ligu Evrope.

Crno-beli su odradili jedini trening na stadionu “Rajt tu drim park” u Farumu i utisak je da Beograđani imaju pravo da sanjaju.

- Radili smo koliko smo mogli. Bilo je nedovoljno, tako da smo se fokusirali samo na detalje. U ekipi je dobro raspoložen­je, a mogu da računam na 22 fudbalera, osim na suspendova­nog Sume. Nordsjilan­d je tipičan danski klub, igra čvrsto, poletno i svih 90 minuta u jednom ritmu. Imaju mlad tim sa igračima koji žele da se dokazuju. Važno je reći i da se igra na veštačkoj travi, što je svakako prednost za domaćina - rekao je Mirković.

On je svestan da je Partizanu potreban samo jedan dobar meč kako bi se stvari okrenule za 180 i rezultata: stepeni. Da li je Danska pravo mesto za buđenje?

- Tačno, jedna utakmica, jedna pobeda može da promeni sve. Pred nama je težak zadatak, ali mislim da smo spremni i verujem da ćemo obezbediti dobar rezultat za revanš. Pregledali smo snimke sa poslednja četiri meča Nordsjilan­da i primetili smo da su najopasnij­i u prekidima i u kontranapa­dima. Zato na izazov moramo da odgovorimo istom merom - brzo i agresivno.

Za Mirkovića nema dileme da Partizan u Farumu mora da ide na pobedu. Popularni Bata je tako razmišljao kao igrač i kaže da nema nameru da se menja.

- Posle svega, mislim da bi nam odgovarao i nerešen rezultat. Međutim, Partizan uvek mora da igra na pobedu. Tako je bilo, tako će i ostati. Revanš na našem stadionu je dobra strana u celoj priči, ali ne smemo da razmišljam­o o drugom meču.

Novi trener crno-belih kaže da se još nije odlučio o startnoj postavi. Pretpostav­lja se da će priliku dobiti igrači koji su izgurali dvomeč drugog kola sa litvanskom ekipom Trakaj, s tim da će suspendova­nog Sejdubu Sumu najverovat­nije da zameni Ognjen Ožegović. Ostaje i opcija da crno-beli zaigraju samo sa jednim napadačem Rikardom, tako da Mirković može da pojača sredinu terena. U Danskoj je i novajlija Goran Zakarić koji bi mogao da bude potencijal­no iznenađenj­e.

- Spreman je, ali još ništa nisam odlučio. Radimo i na voljnom momentu jer je ekipa u nokdaunu - dodao je Zoran Mirković. Nordsjelan­d je pozvao svoje navijače da u velikom broju dođu na stadion i pomognu svom timu da pobedi Partizan. Danci su zbog toga odredili popularne cene ulaznica, tako da deca (do 16 godina) na stadion mogu za 20 kruna (300 dinara), dok odrasli plaćaju 50 kruna (oko 700 dinara).

 ??  ?? debituje na klupi crnobelih: zoran mirkoviĆ
debituje na klupi crnobelih: zoran mirkoviĆ
 ??  ?? kriza igre
rikardo gomez i marko jankoviĆ
kriza igre rikardo gomez i marko jankoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia