Blic

Selaković: Ne možemo više da čekamo

-

O stavu predsednik­a Aleksandra Vučića govorio je i generalni sekretar Predsedniš­tva Nikola Selaković, koji je rekao da je pitanje KiM najvažniji i najkomplek­sniji problem i da više ne sme da se čeka.

- Predsednik Vučić zalaže se za rešenje kojim će se izbeći rat u budućnosti. Prošla su vremena kada je vreme radilo u korist Srbije. Šta da čekamo? Hoćemo li da čekamo da u situaciji u kojoj zabijamo glavu u pesak ugrozimo i ekonomiju i nova radna mesta, a smanjili smo za pola nezaposlen­ost koju su nam ostavili oni koji su čekali, koji su čekali da nas vreme koje protiče uništava, da nas bude sve manje i manje? Hoćemo li da čekamo da zato što ne želimo odgovorno da se bavimo svojom zemljom na odgovoran način na koji to Vučić radi, da čekamo da nas ima sve manje i da govorimo da vreme radi za nas? Prošla su vremena kada je vreme radilo za nas - istakao je Selaković.

Podsetio je da nije prvi put da Vučić govori o razgraniče­nju kao opciji za rešenje kosovskog pitanja, te da je i nekadašnji predsednik SFRJ Dobrica Ćosić to govorio.

- On je bio predsednik SFRJ pre 26 godina. Ako se on čak i pre toga zalagao za tako nešto, to samo govori da je ovaj problem kompleksan i ozbiljan, a nismo uspeli da ga rešavamo na druge načine kad smo bili mnogo jači i kada su naše pozicije bile mnogo bolje - istakao je Selaković.

Iako se na osnovu Vučićeve izjave može zaključiti da je možda komprimis između Beograda i Prištine blizu, to je juče negirao rečima da su “miljama daleko od sporazuma”.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia