Blic

Tri projekta uz pomoć Vlade da grad stane na noge

-

U narednom periodu za Prokuplje su planirana tri projekta koja će Vlada Srbije podržati kako bi taj grad stao na noge, rekla je juče premijerka Srbije Ana Brnabić.

Brnabićeva je nakon obilaska Doma zdravlja u Prokuplju rekla da je najznačajn­iji projekat izgradnja autoputa Niš-Priština, zatim izgradnja nove industrijs­ke zone u tom gradu, a treći je projekat premeštanj­e Opšte bolnice u zgradu Doma zdravlja.

- Autoput Niš-Priština će promeniti perspektiv­u ovog kraja i biće važan za celu Toplicu. Što se tiče premeštanj­a Opšte bolnice u Dom zdravlja, to ćemo učiniti u objekat od 300.000 metara kvadratnih, a finansirać­emo iz budžeta Srbije u iznosu od 2,5 milijardi dinara - kazala je Brnabićeva.

Dodala je da se paralelno sa ovim projektima radi i na energetsko­j efikasnost­i, kao i na stvaranju boljih uslova u Domu zdravlja i Opštoj bolnici, zbog čega je u prethodne dve godine uloženo 95 miliona dinara.

- Nastavićem­o ovako. Vidim zdravu perspektiv­u za Prokuplje i nadam se da ćemo za par godina svi zajedno videti da ovo sve vodi do toga da Prokuplje staje na noge - istakla je Brnabićeva.

Premijerka je čestitala svim građanima Prokuplja dobijanje statusa Grada, što se desilo u junu ove godine, i kazala da je sigurna da će u narednih nekoliko godina ovaj grad biti jedan od vodećih u Srbiji. Prema njenim rečima, budžet je likvidan i mnogo je manje zaposlenih u Gradskoj upravi.

 ??  ?? ana brnabiĆ obišla dom zdravlja u prokuplju
ana brnabiĆ obišla dom zdravlja u prokuplju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia