Blic

Velika trubačka zvezda Dejan Petrović kaže za „Blic” da je Guča mesto gde nastaju magija i dirljiva emocija.

- Beba bojoviĆ

- Posebno je emotivan svaki moj nastup u Guči. Uvek oživi sećanja, a srce mi zaigra kada vidim sve te saboraše koji znaju istinski da uživaju u našoj muzici. Odavde smo krenuli i ovde ćemo se uvek vraćati s jednom dozom posebne energije na koncertnim nastupima. Guča mi je dala mnogo, a ja joj vraćam uvek kroz svaki nastup – kaže Dejan Petrović za “Blic“.

Svake godine njegov koncert u Guči okupi na hiljade veselih saboraša, koji pevaju i igraju uz zvuke njegove trube.

- Ima ta neka posebna magija u Guči, to je varoš trube i sva značajna imena u ovom našem muzičkom svetu su prve korake napravila baš na Saboru trubača. Šta da vam kažem, zaista punog srca nastupam u Guči i tako će uvek biti.

A Guča je zaista fenomen. Ovde su Ameri i Rusi braća, Bugari domaćini, a Srbi i Hrvati zajedno ispijaju pivo i pevaju uglas.

Englezi su potpuno odlepili za trubom, šajkačom i rakijom. Đuskali su svi na ulicama Guče slobodno i opušteno jer u maloj varošici trube granice ne postoje.

- Kakva sloboda duha, pa ovo nema nigde u svetu. Mnogo nam je dobro. Ja sam tu sa ekipom, ima nas desetak, ne znamo šta je bolje, rakija, pivo ili ovaj kupus iz zemljanog lonca. To ima samo u Guči. Mi odavde nikada ne bismo išli, šteta je što je ova manifestac­ija samo jenom godišnje. Prvi put sam u Srbiji, ako je sve kao u Guči, mogao bih se ovde doseliti - kaže Hari iz Londona.

Njegove prijatelji­ce Izabel i Marja potpuno su u duhu Sabora.

Danas su kupile šajkače, male limene trubice okačile oko vrata, osmeh ne skidaju sa lica…

- Ludiloooo… Neverovatn­o je da postoji ovakvo mesto. Razmišljal­e smo da li doći, ipak je to dug put, ali mislim da nikada sebi ne bih oprostila da sam ovo propustila. Guča je fenomen - pričaju Izabel i Marja.

A ima i onih koji su se ozbiljno pripremali za nastup u Guči. Bugarski gosti sastavili su “Bulgarija drink tim“.

- Pažljivo smo selektoval­i ekipu. Radili smo na tome godinu dana. Dakle imamo kapitena, on mora da poznaj bar deset trubačkih orkestara i mora da ima najbolji cug od svih. Ostali u ekipi se rangiraju prema kapacitetu, koliko dugo mogu da igraju, koliko ženskih osmeha mogu da otmu u Guči, kako im ide s ispijanjem piva itd… Da ne nabrajam, ali zaista smo pobednička ekipa u Guči - kažu ovi šarmantni Bugari.

U GUČI UVEK NASTUPAM PUNOG SRCA, TAKO ĆE UVEK BITI, PORUČUJE DEJAN PETROVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia