Blic

Jokanović debituje u Premijer ligi

- M. Dimitrijev­ić

Fulam, čiji je šef stručnog štaba naš Slaviša Jokanović, rešen je da ove sezone ne vodi samo borbu za opstanak u Premijer ligi već i da bude konkurenta­n sa velikanima, pa otud i ne čudi što je klub preko leta pojačalo čak 12 igrača.

Nedavno je naš strateg izjavio da smatra da sa tadašnjim sastavom ekipe ne bi mogao da opstane u eliti, pa se uprava kluba svojski potrudila da mu da “više materijala za rad”. U četvrtak je završen prelazni rok u Engleskoj, a već danas (16 časova) Jokanoviće­v tim dočekuje Kristal Palas, čiji je kapiten Luka Milivojevi­ć. Ekipa bivšeg trenera Partizana je u prelaznom roku potrošila čak 115 miliona evra, i tim iznosom je postala prvi član najpopular­nijeg državnog nadmetanja sa najvećom potrošnjom na svetu. Engleski klub je imao i najviše potpisa u poslednjem danu prelaznog roka na čitavoj planeti, čime je potvrdio da želi da igra zapaženu ulogu. Najviše su plaćeni Andre Zambo Anguisa, koji je stigao iz marsejskog Olimpika i Žan Mišel Seri iz Nice, a za obojicu je klub morao da izdvoji po 30 miliona evra. Malo preko 20 miliona ga je koštalo dovođenje našeg reprezenta­tivca Aleksandra Mitrovića, koji je prethodnu polusezonu proveo na istom stadionu. Od početka 2018. je dao 12 golova na 17 mečeva i jedan je najzaslužn­ijih što se Fulam nalazi u eliti.

Alfi Moson je na “Krejven kotidž” stigao iz Svonsija u transferu vrednom blizu 17 miliona, dok su skromniji bili prelasci Džoa Brajana (6,7 miliona evra), Fabrija (6 miliona) i Maksima Le Maršana (4 miliona).

Najzvučnij­e ime je svakako bivši šampion sveta Nemac Andre Širle, koji je prešao iz Dortmunda. Zvanično je na pozajmici koja je ostrvski tim koštala 400.000 evra.

Novi premijerli­gaš je doveo pojačanja iz velikih evropskih klubova, što samo govori o velikim ambicijama koje imaju u predstojeć­oj sezoni. Serhio Riko je zadužio opremu nakon sezone provedene u Sevilji, Tim Fosu Mensah je stigao iz Mančester junajteda, Kalum Čembers iz Arsenala, dok je Lučijano Vijeto imao iskustvo igranja u Atletiko Madridu.

Fulam je u prelaznom roku za pojačanja potrošio 115 miliona evra

 ??  ?? kristal palas prvi na meniju: slaviša jokanoviĆ
kristal palas prvi na meniju: slaviša jokanoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia