Blic

Bućan vodi juniore i na Svetsko prvenstvo

Igor Rakočević, potpredsed­nik KSS, u “Blicu” pozvao uspešnog trenera da i narednog leta vodi ovu generaciju do titule. Ovoga puta planetarne.

- I. V.

Aleksandar Bućan je posle bronzane medalje sa kadetskom reprezenta­cijom u Španiji, pa srebrne sa juniorima 2014. u Turskoj, konačno ovog leta u Letoniji uzeo i zlato sa istom generacijo­m na Evropskom prvenstvu. I pokazao da u njemu čuči sjajan trener, za velika dela. Jedno od takvih je i osvojena kontinenta­lna titula u Rigi. Euforija se ne stišava, Pecarski, Petrušev i ostali su suvo zlato naše košarke, koje tek čekaju velika takmičenja i iskušenja u seniorskoj kategoriji. Naravno i u A reprezenta­ciji.

Narednog leta je i Svetsko prvenstvo za juniore, od 29. juna do 7. jula. Iako FIBA još nije saopštila koja je zemlja domaćin šampionata, u Košarkaško­m savezu Srbije znaju ko će da predvodi naše nade. Gostujući u “Blicu”, kada su reprezenta­tivci, selektor Bućan i Igor Rakočević, potpredsed­nik Saveza, doneli medalje, bivši as Crvene zvezde na odlasku iz redakcije je, pozdravlja­juće se sa Bućinom, rekao:

- Aleksandre, vidimo se sutra. Sledeće godine je Svetsko prvenstvo, računam na tebe da ćeš da vodiš reprezenta­ciju.

I na medalju, dodali smo.

- Videćemo, zašto da ne - odgovorio je Bućan.

Bio bi to logičan sled događaja, jer se tim koji pobeđuje ne menja, pogotovo ne selektor koji je doneo

toliko sreće Srbiji i potvrdio s igračima da smo zemlja košarke.

Osim tri osvojena odličja sa mlađim kategorija­ma državnog tima, Bućan (45 godina) do sada je bio pomoćnik u Partizanu (od 1993. do 2002), pa asistent u Lavovima, da bi samostalno sedeo na klupi Napretka iz Kruševca, Svislajona iz Vršca, kragujevač­kog Radničkog, Tamiša iz Pančeva, ponovo Napretka, Inđije, Železničar­a iz Inđije, a 2011. opet je bio u stručnom štabu crno-belih. Sada vodi kadete Partizana.

 ??  ?? igor rakoČeviĆ, potpredsed­nik kss
igor rakoČeviĆ, potpredsed­nik kss
 ??  ?? aleksandar buĆan, selektor juniora
aleksandar buĆan, selektor juniora

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia