Blic

Bolje poraz sad nego u Njujorku

Stvarno želim da igram dobro. Poraz u ovoj fazi turnira nije dobar i to je nešto što me brine. Moram da prihvatim takvo stanje stvari i nastavim dalje - rekao je deseti teniser planete.

- jelena mediĆ

Nije smak sveta što je Novak Đoković izgubio u trećem kolu mastersa u Torontu od 19-godišnjeg Grka Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 6:7 (5:7), 6:3. Istina, poraz nikada nije dobra opcija, posebno kada dođe posle devet vezanih pobeda, ali kada pogledamo u kakvoj je formi bio Nole pre samo sedam meseci, da je gubio od Čunga, Pera, Danijela ili Čekinata, poraz od Cicipasa je možda došao u pravom trenutku da malo spusti euforiju koja je kulminacij­u doživela kada je Srbin osvojio Vimbldon.

Nekada prvi reket sveta je ponavljao da mu je trijumf na londonskom grend slemu doneo dosta samopouzda­nja pred nastavak sezone, a meč protiv Cicipasa je pokazao da je Nole u nekim segmentima još uvek ranjiv. Ali za loše misli nema vremena, već će Nole da uradi ono što je jedino logično i ispravno da se vrati treninzima.

- Nisam igrao dobro, naročito sa osnovne linije. Nisam ni dobro reternirao. Sve u svemu, to nije bio dobar meč. Ali jednostavn­o, imate takve dane i bolje da oni dođu pre nego kasnije tokom ove američke turneje - kazao je Đoković.

I u pravu je nekada najbolji teniser sveta. On je u Ameriku došao sa jednom idejom - osvojiti US Open i stići do 14. grend slem trofeja. Toronto i Sinsinati jesu bitni turniri, ali nisu bitniji od poslednjeg grend slema u sezoni. Zato je Noletov rezon posle poraza u Kanadi potpuno ispravan.

- Stvarno želim da igram dobro. Poraz u ovoj fazi turnira nije dobar, i to je nešto što me brine. Ali moram to da prihvatim, pozabavim se time i nastavim dalje istakao je Nole.

Đoković ide u Sinsinati gde ga već naredne nedelje

čekaju obaveze na mastersu koji nikada nije osvojio u karijeri.

- Nadam se da ću ove sezone odigrati dobro i da ću ovih nekoliko dana dobro iskoristit­i da, osim igara u dublu i na treninzima, dobijem ono što mi je potrebno za takmičenje u Sinsinatij­u - rekao je Đoković, koji u kolekciji ima 30 pehara sa mastersa.

Dobra stvar je to što Nole ne brani nijedan poen do kraja sezone, pa će imati priliku da napreduje na listi. Posle turnira u Torontu, neće napredovat­i, već će ostati na desetom mestu.

Nakon mastersa u državi Ohajo, Đoković će imati još sedam dana da se spremi za ono zbog čega je došao u Ameriku - da osvoji US Open.

 ??  ??
 ??  ?? nakon mastersa u sinsinatij­u, ĐokoviĆ Će imati još sedam dana da se spremi za ono zbog Čega je došao u ameriku - da osvoji us open
nakon mastersa u sinsinatij­u, ĐokoviĆ Će imati još sedam dana da se spremi za ono zbog Čega je došao u ameriku - da osvoji us open

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia