Blic

Evro-Kentaki protiv Kentakija

- 11082018

Košarkaši Mega Bemaksa već nekoliko dana se nalaze na Bahamima, gde će u noći između subote i nedelje odigrati prijateljs­ki meč sa Kentakijem, jednim od najboljih američkih univerzite­ta.

- Uslovi su na Bahamima izvanredni. Nalazimo se bukvalno na rajskom ostrvu gde imate milion sadržaja. Koliko je ozbiljan rizort, govori i podatak da su za potrebe ove turneje Univerzite­ta Kentaki jednu konferenci­jsku salu preuredili u košarkašku dvoranu koja će moći da primi oko dve hiljade gledalaca ističe Dejan Milojević, trener ABA ligaša.

Uvertiru za duel sa Kentakijem Mega je imala sinoć protiv aktuelnog šampiona Južne Amerike i trostrukog uzastopnog prvaka Argentine, ekipe San Lorenca.

- Imali smo problema sa vremenskom razlikom. Nije lako prilagodit­i se, jer je razlika šest sati u odnosu na Srbiju. Iz tog razloga smo u Beogradu pokušali da se treninzima koji su počinjali u ponoć što bolje pripremimo. Otežavajuć­a okolnost biće i to što se igra po koledž pravilima, ali svi smo veoma motivisani. O važnosti koja se pridaje našoj utakmici sa Kentakijem najbolje govori podatak da će je ESPN direktno prenositi u udarnom terminu - rekao je Milojević.

A šta je Univerzite­t Kentaki?

- Bez sumnje, to je jedan od najboljih američkih univerzite­ta koji je dao najviše košarkaša za NBA u istoriji. Počastvova­ni smo njihovim pozivom, naročito jer su nas najavili kao evropski Kentaki, jer je Mega poslednjih godina imala veliki broj draftovani­h igrača. Sjajna je stvar što smo dobili priliku da igramo sa Kentakijem, jer će to biti prilika da vidimo gde smo u odnosu na najbolje koledže u Americi i jedva čekamo da utakmica počne. Za mene će biti izuzetan izazov da vodim ekipu protiv Džona Kaliparija, jednog od najboljih trenera na svetu. Sa pripremama smo počeli još 16. jula, mnogo ranije nego što je uobičajeno. Ali svesno smo to uradili jer nemate šansu da tako često igrate protiv ekipe kakva je Kentaki. Nadam se da će publika, ali i moji igrači uživati - dodao je Milojević.

Utakmica Kentaki - Mega Bemaks biće direktno prenošena na TV Arena sport.

 ??  ?? igraČi i struČni štab mege na bahamima
igraČi i struČni štab mege na bahamima

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia