Blic

Ivana, skoči do zlata

Super sam motivisana i veoma uzbuđena. Jedva čekam da izađem na zaletište - kazala je naša atletičark­a pred start borbe za medalju.

- jelena Medić

ŠPANOVIĆEV­A JE I VLASNIK NACIONALNO­G REKORDA - 7,10 IZ BEOGRADA 2016.

Vreme je za uspehe! Sve oči nacije večeras će biti uperene ka Olimpijsko­m stadionu u Berlinu. Tamo će Ivana Španović od 20.05 skakati za 11 medalju u karijeri.

U kvalifikac­ijama je bila nadmoćna u odnosu na ostale rivalke. Iako je morala da iskoristi sva tri pokušaja u kvalifikac­ijama i tek u trećem dosegla daljinu od 6,84 metra, Zrenjanink­a uopšte ne brine da će večeras briljirati.

- Biću maksimalno spremna za finale - stigla je Ivanina izjava iz Berlina odmah posle plasmana u finale.

Pre toga, Španovićev­a, koja je pripreme za takmičenje u Nemačkoj obavila na Maldivima, istakla je da je spremna da osvoji i drugo zlato na evropskim prvenstvim­a.

- Veoma sam uzbuđena i super motivisana. Nemam nikakvih negativnih osećanja, samo pozitivnih

- rekla je za zvanični sajt takmičenja Srpkinja.

Ivana je aktuelna šampionka Starog kontinenta. Ona je pre dve godine u Amsterdamu skočila 6,94 metra. Nacionalni rekord iznosi 7,10 koji je Ivana postavila u Beogradu na Terazijama 11. septembra 2016.

- Znam da publika u Srbiji od mene očekuje zlato i novi nacionalni rekord. Oni znaju da sam spremna, osećam i ja pobedničku energiju. Ne mogu da dočekam da finale počne kazala je Ivana. Srpkinja zna i od koga preti najveća opasnost u večerašnje­m finalu. - U ovom trenutku možda najviše mogu da pruže Britanka Lorejn Ugen i Nemica Malajka Mihambo, koja je bez daske u prvom pokušaju nadmašila normu sa 6,71 metar. Znala sam da su spremne za daljine od 6,90 do 7 metara. To za mene nije iznenađenj­e. Sigurno je da su spremne - kazala je Ivana. Španovićev­a do sada ima deset medalja sa najvećih takmičenja. Na Olimpijski­m igrama u Riju 2016. je bila bronzana, na svetskim prvenstvim­a ima dve bronze, na svetskom prvenstvu u dvorani ima po zlato, srebro i bronzu, na evropskim šampionati­ma zlato i srebro, a na evropskim prvenstvim­a u dvorani dva zlata. Večeras je vreme za drugo zlato na otvorenom! Srećno, Ivana!

 ??  ?? ivana je aktuelna šampionka evrope, pre dve godine u amsterdamu skoČila je
, metra amela terziĆ
ivana je aktuelna šampionka evrope, pre dve godine u amsterdamu skoČila je , metra amela terziĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia