Blic

Zbog majke dečaka odloženo svedočenje protiv Kostića

Dečak L. J. (15), koji je trebalo u tužilaštvu da da iskaz o seksualnom napastvova­nju kojem ga je izložio Darko Kostić, juče nije svedočio jer mu se u tužilaštvu nije pojavila majka, saznaje „Blic”.

- M. J.

Kako nezvanično saznajemo, svedočenje maloletnik­a nije bilo moguće održati bez prisustva roditelja, pa je zato odloženo za danas. L. J., po čijoj je prijavi Kostić i uhapšen 22. juna, trebalo je da u Trećem osnovnom tužilaštvu da iskaz o tome kako je Kostić pokušao da ga na silu uvuče u svoj stan na Novom Beogradu. O ovom događaju iskaz je već dao portir zgrade u kojoj modni kreator živi. On je, prema nezvanični­m informacij­ama, u tužilaštvu rekao da je u noći napada video tinejdžera kako beži iz zgrade iscepane majice. Rekao mu je da je Kostić pokušao da ga uvuče u stan, a zatim je od portira tražio da pozove policiju, koja je ubrzo privela kreatora. L. J.

je jedan od ključnih svedoka u postupku protiv Kostića. Uz to, kako pokazuje prepiska između kreatora i L. J., Kostić je

ranije tinejdžeru bez njegovog znanja davao zabranjeni preparat za potenciju “kamagru”, sve sa željom da ga seksualno zloupotreb­i.

Saslušanje tinejdžera su prethodno odobrili veštaci, koji su utvrdili da su njegovo psihološko stanje i zrelost na potrebnom nivou. Samo saslušanje maloletnik­a u svojstvu oštećenog u krivičnom procesu je specifično. Njega po zakonu obavlja isključivo tužilac koji je obučen za rad sa maloletnic­ima, vodeći računa o njegovom uzrastu, svojstvima ličnosti, obrazovanj­u i prilikama u kojima živi. Tom prilikom mora posebno da nastoji da se izbegnu moguće štetne posledice postupka po njegovu ličnost i razvoj. Takođe, saslušanje maloletnih lica mora da se obavi uz pomoć psihologa, pedagoga ili drugog stručnog lica.

Prema nezvanični­m informacij­ama, Kostić i njegov advokat očekuju da nakon svedočenja L. J. modnom kreatoru bude ukinut pritvor. Takva odluka ima smisla, s obzirom na to da mu je inicijalno i određen (a potom i produžen) zbog bojazni da bi mogao da utiče na svedoke. Š. B., drugi oštećeni, već je saslušan.

 ??  ?? modni kreator od juna u pritvoru
modni kreator od juna u pritvoru

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia