Blic

Izgorela još dva automobila u Nišu

- B. J.

Automobili marke BMW niške registraci­je i „sitroen pikaso“izgoreli su u noći između nedelje i ponedeljka oko tri časa iza ponoći, kako se sumnja, u podmetnuto­m požaru na parkingu u Mokranjčev­oj ulici. BMW pripada Nišliji Ivanu Spasiću, direktoru grupacije “My place” koja se bavi hotelijers­tvom, dok je “sitroen” vozilo njegove supruge. Oba automobila bila su parkirana na parkirališ­tu ispred ulaza u dvorište porodične kuće u Mokranjčev­oj ulici, kada je, kako se sumnja, prvo zapaljen BMW, a potom se vatra prenela i na “sitroen”.

- Čula sam neku lupnjavu, onda je i pas počeo da laje pa sam ustala jer sam mislila da su lopovi. Onda je puklo kao bomba, kada sam pogledala napolju, videla sam da pred komšijinom kućom kao buktinja gori jedan crni automobil, a da se vatra prenela i na drugi, svetlije boje. Kuljao je gust crni dim, bilo je strašno - kaže jedna od komšinica.

Požar se desio u gluvo doba noći kada gotovo i da nema prolaznika na ulici.

- Kada sam izašla, napolju sam videla da gore kola. Sve je bilo pusto, nigde nikoga. Jedan komšija je istrčao sa protivpoža­rnim aparatom, ali nije uspeo da ugasi automobile. Posle su došli vatrogasci, kaže druga komšinica. Kako saznajemo, BMW je izgoreo u požaru dok je „sitroen“samo delimično oštećen. Juče ujutro, vozila nisu bila na parking gde se desio požar, ali su bili vidljivi tragovi paljevine. O paljevini je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo, policija je obavila uviđaj, a istraga je u toku.

Zapaljen najpre BMW a potom i „sitroen“supruge niškog hotelijera

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia