Blic

Nadal se povukao, propušta Sinsinati

-

Najbolji teniser sveta Rafa Nadal se povukao sa turnira u Sinsinatij­u, gde je bio postavljen za prvog nosioca. Španac je u nedelju kasno uveče osvojio trofej u Torontu, gde je slavio u meču sa Stefanosom Cicipasom 6:2, 7:6 (7:4), da bi odmah posle finala objavio da neće putovati na masters u Ohaju.

- Žao mi je što neću igrati u Sinsinatij­u. Međutim, nisam mogao da donesem drugačiju odluku jer moram da brinem o telu. Prošao sam kroz naporan period i želim da se odmorim pred početak US Opena - poručio je španski teniser.

Izostankom Nadala, ponovo nećemo moći da vidimo veliku tenisku četvorku na jednom mestu. Naime, Nadal, Federer, Đoković i Marej su poslednji put na Vimbldonu prošle godine zajedno igrali na istom turniru. Od tada Endi i Novak su imali problema sa povredama tako da je izostao okršaj tenisera koji su, svako na svoj način, obeležili 21. vek.

Inače, rano jutros po našem vremenu Novak Đoković se sastao sa Stivom Džonsonom, dok će večeras na teren izaći i Dušan Lajović. On je uspešno prošao kroz kvalifikac­ije, a u prvom kolu se sastaje sa favorizova­nim Kanađanino­n Milošem Raonićem.

Đoković je, inače, zadržao deseto mesto na ATP listi sa 3.445 bodova. Filip Krajinović skliznuo sa 30. na 31. poziciju, Dušan Lajović je ostao 64, a Srbija je ponovo zemlja sa pet predstavni­ka u top 100. Naime, uz Noleta, Krajinović­a i Lajovića, tu su još i Laslo Đere, koji je bio 89. a sad je 90, te povratnik među 100 najboljih Viktor Troicki, koji je posle skoka od dva mesta sada 99. teniser sveta.

 ??  ?? nadal želi da se odmori za us open
nadal želi da se odmori za us open

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia