Blic

Hajde, Zvezdo, dajgol!

„Potreban nam je brz pogodak, ali moramo da igramo strpljivo i pametno“, kaže kapiten Vujadin Savić koji smatra da je 1:1 sa “Marakane” dobar rezultat.

-

Od čega su napravljen­i fudbaleri Crvene zvezde saznaćemo večeras (20.30) u Trnavi. Beograđani su u Slovačku stigli sa 1:1, sa rezultatom koji će pokušati da unovče u četvrto kolo kvalifikac­ija za Ligu šampiona. Ekipa trenera Vladana Milojevića u Spartaku ima najveće evropsko iskušenje ove sezone, međutim, svi veruju da će kvalitet, koji je na strani crveno-belih, doći do izražaja.

Ipak, ako se ponovi igra iz prvog meča sa “Marakane”, onda je naš klub mnogo bliži plej-ofu Lige Evrope nego grupnoj fazi najelitnij­eg takmičenja. U svakom slučaju, u Trnavi nas očekuje meč u kojem će domaćin pokušati da poslednjim atomima snage sačuva svoju mrežu, dok će Zvezda od prvog minuta krenuti u napad.

A da bi se igralo ofanzivno, potrebno je da zadnja linija bude čvrsta kao stena. Sa tim se slaže i kapiten Vujadin Savić koji još ne može da prežali grešku iz Beograda kada je Spartak postigao gol iz praktično jedinog šuta.

- Siguran sam da će

Spartak na svom terenu igrati preslikano kao što je igrao u Beogradu. To znači da će svi fudbaleri imati zadatak da odbrane svoj gol. Čvrsta su i agresivna ekipa i ne beže od duela. Pokušaće da nas izvuku kako bi iz kontranapa­da napravili nešto više. Takav rizik im se isplatio na “Marakani”, gde je jedna kontra bila dovoljna za pogodak. Mislim da je to jedini način na koji mogu da nas ugroze, jer u otvorenoj

igri nemaju šansu. Što se naše taktike tiče, to je više pitanje za našeg šefa. Spremili smo se, a najvažnije je da što pre dođemo do gola koji nam je neophodan. Ako budemo poveli, onda će i Spartak morati da se otvori rekao je za “Blic” Vujadin Savić.

Zvezda je u Beogradu dominirala svih 90 minuta, međutim, bez konkretnih prilika za gol.

- Fudbaleri Spartaka su u svaki duel ulazili na ivici faula i tako su sekli našu igru. Sada moramo da budemo čvršći, da stisnemo zube i ostanemo na nogama. Ne smemo da upadnemo u njihov stil igre, jer smo mnogo bolji tim od Trnave. To su svi videli, a to znaju i Slovaci.

Do sada, u evropskim mečevima crveno-beli su pokazali strpljenje koje se na kraju isplatilo.

- Definitivn­o moramo da budemo strpljivi, ali i pametni. Da, brzo vođstvo bi bilo super za nas, međutim, ne smemo da srljamo. Protiv Spartaksa u prvom kolu smo čekali i dočekali da postignemo dva gola. U Trnavi jedan pogodak rešava sve, a imaćemo 90 minuta da ga postignemo. Rezultat je aktivan i ne bi trebalo da silimo po svaku cenu. Kvalitet je na Zvezdinoj strani i kad-tad će morati da dođe do izražaja.

Spartak je u Beogradu pokazao da je opasan posle prekida.

- Imamo i mi visoke igrače koji mogu da dominiraju u skoku. Prekid je važan deo igre ne samo Spartaka, već i svih klubova na planeti. Voleo bih da postignemo gol posle slobodnog udarca ili kornera kojih bi trebalo da bude dosta. Dovoljno je da iskoristim­o samo jedan - poručio je Vujadin Savić.

Što se postave za meč sa Trnavom tiče, pretpostav­lja se da će Vladan Milojević početi sa beogradski­h 11. Jedina moguća promena je da umesto Stojiljkov­ića u napadu igra Pavkov koji je u nedelju bio dvostruki strelac u pobedi nad Spartakom iz Subotice. Potencijal­no iznenađenj­e može da bude i mladi Veljko Simić, koji je odigrao veoma dobrih poslednjih deset minuta u prvom meču sa Trnavom.

ZA CRVENOBELE JE NAJVAŽNIJE DA NE PONOVE GREŠKE IZ PRVOG MEČA KADA SU POKLONILI GOL SLOVACIMA

 ??  ?? trener vladan milojeviĆ razmišlja da priliku od prvog minuta u napadu ukaže pavkovu umesto stojiljkov­iĆu
trener vladan milojeviĆ razmišlja da priliku od prvog minuta u napadu ukaže pavkovu umesto stojiljkov­iĆu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia