Blic

Spartak će igrati na 0:0

Neće nam biti lakše nego u Beogradu, ali znamo koji nas rezultat vodi dalje, kaže trener Trnave Radoslav Latal.

- P. Đukanović

Za trenera Spartaka Radoslava Latala ništa se nije promenilo u prethodnoj nedelji. Posle meča u Beogradu rekao je da će u revanšu ojačati bunker, a isto je ponovio i pred meč sa crveno-belima.

- I dalje nam je potrebno samo 0:0. To je rezultat koji nas vodi u naredno kolo i to je rezultat koji želimo da postignemo. Da li će biti lakše nego u Beogradu? Mislim da neće, i pored podrške koju ćemo imati sa tribina. Crvena zvezda je bila i ostala favorit, a na mojim igračima je da odgovore na veliki izazov. Imamo dovoljno znanja i snage da odgovorimo na sve napade srpskog kluba, a ponovo ćemo šansu tražiti u kontranapa­dima. Čuli smo da je stradion rasprodat i da će biti više od 17.000 navijača. Znam koliko fudbalerim­a znači podrška sa tribina - rekao je Latal.

Prvi stručnjak slovačkog kluba je u meču domaćeg prvenstva sa Zemplinom (3:0) odmarao glavne igrače, tako da se pretpostav­lja da će večeras na teren izvesti identičnu postavu kao i u Beogradu.

- Razmišljao sam da li da odmaram igrače ili ne, a mislim da nisam pogrešio. Rezervisti su me oduševili i sada imam još veći izbor igrača za meč sa Crvenom zvezdom. Videćemo, moguće je da napravim jednu promenu, ali o tome ću odlučiti pred početak. Imamo veliku priliku koju ne smemo da propustimo - dodao je Latal.

Napadač Marek Bakoš, jedan od najiskusni­jih fudbalera Spartaka iz Trnave, ipak kaže da ništa nije završeno i da jedan gol može da reši pitanje ko odlazi u Ligu šampiona, a koji tim će morati da se zadovolji Ligom Evrope.

- Mislim da je za nas najbolje da igramo kao da je ovo prvi meč. Protiv Legije smo na svoj teren stigli sa dva gola prednosti i dozvolili smo Poljacima da nas pobede sa 1:0. Sada smo iskusniji za taj dvomeč i trebalo bi da budemo i mudriji. Crvena zvezda je ozbiljan i opasan tim koji ne dolazi da se preda, već da nas napadne. Postavićem­o svoju igru i sa svakim minutom bićemo bliži plasmanu u plejof. Moramo da budemo strpljivi, a ako budemo ponovili igru iz Beograda, siguran sam da ne možemo da izgubimo smatra 35-godišnji Marek Bakoš.

Slovački mediji prenose da će Spartak ponovo igrati u formaciji 4-5-1, samo sa usamljenim Bakošem u napadu.

Bolje je da igramo kao da je ovo prvi meč, kaže napadač Marek Bakoš

 ??  ?? ako može, svih deset fudbalera spartaka Će biti ispred golmana Čudija
ako može, svih deset fudbalera spartaka Će biti ispred golmana Čudija

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia