Blic

Nećemo da branimo prednost iz Danske

Imamo 2:1, ali obaveza Partizana je da u svakom meču igra na pobedu, kao što je to bilo sa Zemunom, rekao je mladi fudbaler i pozvao navijače da u četvrtak (20.30 sati) ispune tribine.

- Aleksandar pijevac

Meč po meč, gol po gol, trener Zoran Mirković nastavlja da stvara novi Partizan. Posle Nordsjilan­da (2:1), crno-beli su uz dosta muke prošli Zemunom (1:0) za uvertiru pred revanš sa Dancima (četvrtak, 20.30) u trećem kolu kvalifikac­ija za Ligu Evrope. Mirković je promešao tim kako bi pojedince odmorio za evropsko iskušenje, a jedan od fudbalera koji igraju non-stop je strelac pobedonosn­og gola u Gornjoj Varoši, Danilo Pantić.

Odigrao je ceo meč u Danskoj, da bi protiv Zemuna samo poslednjih sedam minuta prepustio mesto Saši Zdjelaru. Bilo je očigledno da se Pantić uželeo fudbala.

- Ritam je paklen, ali znali smo da će tako da bude. Svaku utakmicu moramo da pobedimo kako bismo dobili na samopouzda­nju. Ponekad to nije lako, kao što je bio slučaj u Zemunu. Utakmica sa Nordsjilan­dom je ostavila trag na našoj igri i zato je 1:0 odličan rezultat. Odigrali smo koliko je bilo potrebno da se upišu tri boda, mada je i Zemun imao svoje šanse. Na kraju, uspeli smo da se odbranimo i ostvarimo cilj. Što se tiče mog gola, slažem se da je bio efektan. Uspeo sam da se u trenutku oslobodim čuvara i da pogodim tačno gde golman nije mogao da brani - rekao je 21-godišnji Pantić.

Ipak, mladi fudbaler crnobelih svestan je da Zemun nije u rangu Nordsjilan­da koji u Beogradu nema šta da izgubi i koji mora da igra na pobedu.

- Šef je dosta izmenio ekipu u odnosu na onu koja je igrala u Danskoj. To je bilo očekivano jer nam je svima potreban predah. Prvi meč smo odigrali odlično i mislim da je trebalo da slavimo ubedljivij­e od 2:1. Međutim, u Ligi Evropa svaka pobeda

je velika. Nadam se da ćemo uspeti da sačuvamo prednost, ali bih voleo da sa pobedom obezbedimo prolaz u plejof. Nordsjilan­d je čvrsta ekipa sa igračima koji trče svih 90 minuta. Verujem da će nas napasti u Beogradu jer moraju da postignu dva gola. Spremni smo da odgovorimo na sve izazove. Bolji smo, kvalitetni­ji i igramo pred svojim navijačima.

Pantić je upravo pozvao sve navijače da ispune tribine u Humskoj i da pomognu fudbalerim­a da stignu na korak do grupne faze Lige Evrope.

- Naravno, svi bismo voleli da stadion bude ispunjen i da na terenu osetimo tu energiju sa tribina. Navijači su naš 12. igrač koji daje vetar u leđa. Uz njihovu podršku, mislim da možemo da stignemo daleko u Evropi - poručio je Danilo Pantić.

Partizan će u revanši biti jači za Sejdubu Sumu koji je odradio suspenziju.

Ipak, pitanje je koliko Gvinejac predstavlj­a pojačanje za crno-bele u evropskom meču odluke. Suma je protiv Zemuna odigrao prvo poluvreme i ponovo je bio jedan od najlošijih na terenu. Odigrao je bez želje i bez emocija, kao da je jedva čekao da ode u svlačionic­u. Zato ne bi bilo čudno da se trener Mirković odluči za ekipu koja je slavila u Danskoj, odnosno fudbalere koji su igrom i ponašanjem zaslužili poverenje.

 ??  ?? danilo pantiĆ je golom protiv zemuna najavio da se nalazi u odliČnoj formi pred revanš
danilo pantiĆ je golom protiv zemuna najavio da se nalazi u odliČnoj formi pred revanš

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia