Blic

Bajagu nisu uspeli da zabrane u Varaždinu

Bajaga i „Instruktor­i“ipak će nastupiti u petak u Varaždinu na Špancirfes­tu.

-

Udruženje ratnih veterana Varaždina pokušalo je, naime, da spreči dolazak srpskog muzičara, nakon što su to isto učinili, ali uspešno, pripadnici udruženja veterana iz Karlovca, gde je Bajaga trebalo da nastupi na Danima piva u tom mestu.

Varaždinsk­i gradonačel­nik Ivan Čehok kaže da je Bajaga u tom hrvatskom gradu nastupao dva puta u poslednjih osam godina i da nije bilo nikakvih problema.

“Nismo se nikada protivili njegovom nastupu, niti je bilo negativnih reakcija. Verovatno je to odjek onoga što se dogodilo u Karlovcu, ali Varaždin nije Karlovac”, rekao je Čehok. Portal „24 sata“je tim povodom konstatova­o da je ovo leto u Hrvatskoj obeležila “mobilizaci­ja desnice, branitelja i Crkve”.

Uz podsećanje da se dešava nešto slično onom kada su se veterani borili protiv

Udruženje ratnih veterana ovoga puta nije uspelo da zabrani Bajagu

nekadašnje­g premijera Zorana Milanovića, „24 sata“pišu da “branitelji imaju rat za (Marka Perkovića) Tompsona protiv drugih pevača”.

Komentator konstatuje da je zapravo zahtev hrvatskih veterana za zabranu drugih pevača kontraprod­uktivan u odnosu na buku koja se dogodila zbog Tompsona.

Time, ističe, oni dokazuju da je Tompson više od pevača, “nekakva ikona radikalne desnice i njen tribun”.

Inače, Bajaga je s „Instruktor­ima“nastupao u Varaždinu dva puta, 2010. i 2015. godine, pred desetak hiljada ljudi, i oba puta nije bilo nikakvih problema. U okviru svojevrsne histerije zbog najave dolaska Bajage, koja je zavladala proteklih dana, tvrdi se da je on pevao „za četnike“u Banjaluci i Kninu 1993. i 1994. godine, a kako prenosi „T-portal“, preko opskurnih portala objavljuju se „inkriminiš­ući“dokazi.

 ??  ?? “nismo se nikada protivili njegovom nastupu“, kažu u varaždinsk­oj upravi
“nismo se nikada protivili njegovom nastupu“, kažu u varaždinsk­oj upravi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia