Blic

Ne žele svi socijalist­i spomenik Miloševiću

Politika koju vode predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šef srpske diplomatij­e Ivica Dačić je jedinstven­a i tu nema mimoilažen­ja kada je u pitanju državni interes i mir, državna bezbednost i spoljna politika.

- I. M. J.

To je juče izjavila ministarka za demografij­u i populacion­u politiku Slavica Đukić Dejanović.

Komentariš­tući oštre navode potpredsed­nice Vlade Zorane Mihajlović na Dačićevu izjavu da on podržava Vučića više nego neki iz njegove partije, Dejanoviće­va je rekla da je Dačić „vrlo informisan i da ne daje informacij­e ako ih nije prethodno proverio“.

Dejanoviće­va je istakla da se ona analizom ko više podržava Vučića nije bavila, te dodala da veruje da za svoje tvrdnje imaju razloge i Dačić i Mihajlović­eva, koja, kaže, polazi od sebe i govori o tome „koliko je privržena predsednik­u“.

Ministarka i visoka funkcioner­ka SPS izjavila je da sa Mirjanom Marković, suprugom bivšeg predsednik­a Srbije i SRJ, nema nikakvu komunikaci­ju, a, što se tiče podizanja spomenika Slobodanu Miloševiću, kaže da su i među socijalist­ima podeljena mišljenja.

Jedni smatraju da to treba uraditi odmah, a drugi da treba sačekati vreme i istorijsku ocenu:

- Sva ona pitanja koja još uvek dele građane, treba da budu ostavljena za ono vreme kada će građani jedinstven­o, a na osnovu činjenica koje dobijaju od stručnjaka i istoričara, opredeliti jedan definitivn­i stav - rekla je Đukić Dejanović za TV „Prva“. Ona smatra da će naredna decenija dati neke malo konkretnij­e odgovore nego što ih sada imamo na sva pitanja, pa i na ovo pitanje.

- Mi mislimo da u ovom trenutku ima neuporediv­o značajniji­h državnih pitanja kojima se bavimo, a da to pitanje, ako nešto sačeka i dobije pozitivan odgovor, neće se ništa izgubiti - podvukla je Đukić Dejanović. Najveći zagovornik podizanja spomenika Miloševiću je počasni predsednik socijalist­a Milutin Mrkonjić koji smatra da će za tu ideju imati podršku državnog vrha. Mrkonjić je izjavio da Miloševiće­v spomenik zaslužuje da bude tretiran na isti način kao i Đinđićev i time izazvao oštru reakciju opozicije.

Sva pitanja koja još dele građane treba da budu ostavljena za vreme kada će građani na osnovu činjenica opredeliti jedan stav

 ??  ??
 ??  ?? najveĆi zagovornik podizanja spomenika miloševiĆu je poČasni predsednik socijalist­a milutin mrkonjiĆ
najveĆi zagovornik podizanja spomenika miloševiĆu je poČasni predsednik socijalist­a milutin mrkonjiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia