Blic

Crvena beretka planirala ubistvo Bjelopoljc­a

- A. Ž. A.

Zemunac Ljubomir Lazić (46), ortak Željka Pavkova, bivšeg pripadnika JSO koji je ubijen prilikom obračuna sa Bijelopolj­cem Elvisom Ćatovićem, uhapšen je juče zbog planiranja ubistva pomenutog Crnogorca. Kako se navodi u saopštenju crnogorsko­g MUP, Lazić je uhapšen zbog namere da uz pomoć Pavkova ubije Ćatovića u planiranoj likvidacij­i i to eksplozivo­m koji je kod njega nađen.

- Prethodno je ilegalno ušao u Crnu Goru, pa su ova dva lica potom došla do mesta koje pripada Opštini Bijelo Polje a gde živi E. Ć., u nameri da ga liše života. Osumnjičen­i Lj. L. se još nalazi na bolničkom lečenju gde ga obezbeđuju policijski službenici. Nadležni tužilac će ga saslušati u zakonskom roku - navodi se u saopštenju. U saopštenju se, ipak, napominje i da je Ćatović uhapšen, te da će i on biti procesuira­n zbog ubistva Pavkova.

Kako je “Blic” pisao, Željko Pavkov (47), koji je ubijen u obračunu koji se odigrao pre tri noći u selu Potkrajci kod Bijelog Polja, bio je nekadašnji pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO), takozvanih crvenih beretki, a onda mu se poslednjih 10 godina izgubio svaki trag. Pavkova je ubio tridesetdv­ogodišnji Elvis Ćatović, koji je, kako je ispričao policiji bio meta ove crvene beretke i njegovog saradnika Ljubomira Lazića.

Prema istrazi, oni su došli do Ćatovićeve kuće i zapucali na njega. Kako je Ćatović ispričao policiji, osetio je da je ranjen u ruku, ali pucanj navodno nije čuo. Nakon toga, prema njegovoj verziji napada, on je pobegao ka njivi i odatle zapucao na napadače.

 ??  ?? beretka i zemunac planirali ubistvo elvisa ĆatoviĆa (na slici)
beretka i zemunac planirali ubistvo elvisa ĆatoviĆa (na slici)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia