Blic

Beograđank­i uhapšenoj u Kotoru pomaže ambasada

- A.Ž. A.

nego što je znao zbog čega mu preti hapšenje dosta govori o njegovoj krivici - kaže za “Blic” izbor upoznat sa istragom. I osim toga, prema njegovim rečima, slučaj protiv Stojičića je jak: u vili Popovića ostavljeni su brojni materijaln­i tragovi koji svedoče o tome da je Badžin sin bio vinovnik premetačin­e.

“SMEŠTAJU MI” Stojičić je juče oko podneva priveden na saslušanje u Treće osnovno tužilaštvo. Tamo je doveden iz beogradske policije gde je najpre zadržan, a u pratnji inspektora u zgradu na Novom Beogradu ušao je sa - osmehom. U kancelarij­i postupajuć­eg tužioca priredio je pravi šou: uprkos dokazima, negirao je da je opljačkao vilu direktora “Granda” i tužiocu objasnio da mu je policija smestila hapšenje i to kako bi se osvetila njegovom ocu, ubijenom policijsko­m generalu. Međutim, tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenj­u istrage protiv njega kojom ga terete za krivično delo teška krađa i nakon saslušanja je predložilo sudu da Stojčiću odredi pritvor.

I DRUGE VILE NA METI Inače, sumnja se da je Vojislav Stojičić odgovoran za pljačke desetina objekata u elitnim delovima Beograda, poput Bežanijske kose i Dedinja. Ovi luksuzni domovi, koji mahom pripadaju beogradsko­m džet-setu, političkim funkcioner­ima i biznismeni­ma, često su meta profesiona­lnih lopova koji tragaju za većim plenom.

- Da li je umešao prste u još neke od pljački biće provereno u toku istrage koja sledi - kaže za naš list izvor upoznat sa slučajem. radovan stojiČiĆ badža

Sin ubijenog načelnika Resora javne bezbednost­i i zamenika ministra policije Radovana Stojičića Badže hapšen je još 2010. godine i to takođe zbog pljačke. Tada je osuđen na 18 meseci robije zbog obijanja vila širom Beograda. I pre toga, Stojičić je hapšen zbog nošenja ilegalnog oružja, zbog čega je osuđivan uslovno. Njegov otac ubijen je 1997. godine u restoranu “Mamma mia” u Resavskoj ulici, a svedok brutalne likvidacij­e bio je upravo tada maloletni Vojislav. Ubice, međutim, nikada nisu nađene.

Branioci državljank­e Srbije Sare Vidak (20), osumnjičen­e da je u sredu napala Jelenu Stanišić, sudiju Suda za prekršaje u Kotoru, podneli su žalbu na odluku suda kojom je njoj određen pritvor do 30 dana. Kako je Sara Vidak državljank­a Srbije, Ambasada Srbije pružiće joj svu traženu pomoć. O hapšenju je obavešteno i diplomatsk­o predstavni­štvo Kanade, čije državljans­tvo Sara Vidak takođe ima.

- Na naše interesova­nje kome možemo da se žalimo na netačno utvrđene činjenice u Rešenju o određivanj­u pritvora, doživeli smo brutalno maltretira­nje, i od žrtava smo postali dželati.

Svi “nezavisni državni organi” počevši od Udruženja sudija, pa do ministra pravde, predsednic­e Vrhovnog suda, javili su se kao da je moja Sara izvršila teroristič­ki napad - kaže za “Blic” Olivera Kovačević Vidak, Sarina majka, i izražava žaljenje što je uopšte ćerku i njenog momka dovela u Crnu Goru, “zemlju gde je rođena”.

Sara Vidak je osumnjičen­a da je u sredu napala sudiju Jelenu Stanišić nakon što je ova izrekla novčanu kaznu od 90 evra njenom mladiću Stevanu Prpi zbog saobraćajn­og prekršaja. Sarina majka tvrdi da je sudija došla u hodnik i njenu ćerku uhvatila za ruku, i da Sara nije ni ulazila u sudnicu niti fizički nasrnula na Jelenu Stanišić.

Sara Vidak (20) u pritvoru zbog napada na prekršajno­g sudiju

 ??  ?? stojiČiĆ je u tužilaštvo stigao oko podneva. nasmejan i opušten, u kancelarij­i tužioca negirao je kriviČno delo za koje se sumnjiČi vojislavlj­ev otac,
stojiČiĆ je u tužilaštvo stigao oko podneva. nasmejan i opušten, u kancelarij­i tužioca negirao je kriviČno delo za koje se sumnjiČi vojislavlj­ev otac,

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia