Blic

Veterani protiv mladosti Partizana

Pepe, Hačinson, Kvarežma i Zengin su rođeni 1983. i 17 godina su stariji od Svetozara Markovića. Negredo uveo Turke u plej-of i odmah prešao u Monako.

- aleksandar pijevac

“Protiv Partizana ne smemo da igramo kao sa LASKom, jer onda nemamo šta da tražimo u dvomeču sa srpskim timom”, rekao je trener Bešiktaša Senjol Guneš. Iskusni stručnjak nije daleko od istine. Bešiktaš danas samo imenom podseća na tim koji je prošle godine stigao do osmine finala i Bajerna. Gomilanje velikih imena, ali u poznim igračkim godinama, pogrešna je taktika za klub koji bi, prema rečima bivšeg fudbalera Duška Tošića, trebalo da se koncentriš­e na tursko prvenstvo, a ne na Evropu. - Iskustvo je na strani Bešiktaša, što vam govore imena Babela, Kvarežme, Negreda, Lava, Pepea... Međutim, i Partizan ima svoje vrline. Trener Guneš dobro zna šta radi, ali verujem da mu je u prvom planu domaći šampionat - rekao je Tošić, koji je napustio Bešiktaš i otišao u Kinu. Prosek godina startne postave u revanšu sa LASK-om je bio 29,5, pri čemu je klupa Bešiktaša bila još starija, sa 34-godišnjim Kvarežmom i Lovom, Gonulom (33), Negredom (32)... - Pravili smo grešku za greškom. Tako se ne igra u Evropi. Da je bio samo malo iskusniji tim od austrijsko­g, danas ne bismo igrali Evropu - dodao je trener Guneš. Da situacija u turskom klubu nije baš najbolja pokazao je i čovek odluke u meču sa LASK-om (2:1), Alvaro Negredo, koji je posle gola za prolaz skinuo dres i namerno dobio drugi žuti karton da ne bi igrao sa Partizanom. Međutim, odmah posle duela u Lincu pojavila se informacij­a da je španski veteran umesto u Istanbul produžio za Monako, gde će nastaviti karijeru. Turski mediji prenose da je Negredo bio otpisan i pre LASK-a i da je zaigrao od 72. minuta kada je Guneš krenuo na sve ili ništa. To znači da odbrana crno-belih ima jedan zadatak manje.

Za sada je neizvesna i sudbina najvrednij­eg fudbalera, Domagoja Vide, koji je protiv LASK-a sedeo na klupi. Bešiktaš pokušava da iskoristi uspeh Hrvatske na Svetskom prvenstvu i da dobije 15 miliona evra za Vidu koji je u Bešiktašu od januara ove godine. Iskusnom defanzivcu je propao odlazak u Englesku, a sada se čekaju vesti iz Francuske (Monako) i Turske (Galatasara­j). Trener Guneš želi da novac dobijen od transfera Vide uloži u dovođenje golmana - prvi izbor je Loris Karijus iz Liverpula.

Na osam miliona evra procenjen je turski reprezenta­tivac Oguzhan Ozjakup, rođen u Holandiji, koji je prošao mlađe katerogije AZ Alkmara i londonskog Arsenala. Ozjakup igra u tandemu sa Tolgajom Arslanom koji je imao sličan razvojni put. Arslan je rođen u nemačkom Paderbornu, a kalio se u Borusiji iz Dortmunda i Hamburgeru. Leva strana terena pripada Holanđanin­u Rajanu Babelu, koji poslednjih godina traga za formom koju je imao u dresu Ajaksa i Liverpula. Visoku vrednost na tržištu ima i reprezenta­tivac Čilea Gari Medel, koji je procenjen na pet miliona evra.

Kapiten Bešiktaša je vremešni (34 godine) golman Tolga Zengin koji polako gubi trku sa krštenicom. Ispred njega su 35-godišnji Pepe, koji je i dalje opasan kao i kada je bio u Realu, i Brazilac, dve godine mlađi Adrijano koji je zadužen za levu stranu.

Trener Guneš prednost u špicu daje Kanađaninu Kajlu Lerinu, dok veterane Kvarežmu i Vagnera Lava drži na klupi. Bešiktaš je procenjen na 70,1 milion evra, što je gotovo tri puta više nego Partizan. Kod crno-belih, najviše vredi Danilo Pantić, dva miliona evra.

ZA SADA JE NEIZVESNO DA LI ĆE IGRATI VIDA, KOJEG BEŠIKTAŠ ŽELI DA PRODA I DOVEDE GOLMANA KARIJUSA

 ??  ?? veteran pepe je . februara ugasio ! sveĆica na torti, a od iskusnog portugalca u redovima bešiktaša stariji je samo atiba haČinson, koji je roĐen &' dana ranije od bivšeg fudbalera madridskog reala
veteran pepe je . februara ugasio ! sveĆica na torti, a od iskusnog portugalca u redovima bešiktaša stariji je samo atiba haČinson, koji je roĐen &' dana ranije od bivšeg fudbalera madridskog reala
 ??  ?? mladi danilo pantiĆ je procenjen na dva miliona evra i najskuplji je fudbaler partizana
mladi danilo pantiĆ je procenjen na dva miliona evra i najskuplji je fudbaler partizana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia