Blic

Otvoren Konzulat Srbije u Antaliji

-

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u Antaliji je izjavio kako Srbija nikada neće biti deo nikakve koalicije onih koji žele da rade protiv Turske, javlja Anadolija.

Dačić je nakon ceremonije otvaranja Konzulata Srbije u Antaliji s ministrom spoljnih poslova Turske Mevlutom Čavušogluo­m održao zajedničku konferenci­ju za novinare.

“Srbija nikada neće biti deo nikakve koalicije onih koji žele da rade protiv Turske, uključujuć­i i neke od ovih organizaci­ja koje se nalaze u zemljama u našem regionu i Srbija nikada neće pružati utočište nekome ko bi se borio protiv turskih interesa, turske države i naših turskih prijatelja”, izjavio je Dačić.

Poželeo je mnogo sreće počasnom konzulu Fikretu Ozturku u radu i zahvalio na prihvatanj­u odgovorne dužnosti. Dačić je uveren da će Ozturk i njegova porodica doprineti uspostavlj­anju tešnjih veza i saradnji dve zemlje.

Ukazao je kako je u Srbiji prošle godine zabeleženo gotovo 100.000 turista iz Turske, ali i na brojne turiste iz Srbije u Turskoj.

“Mislim da možemo da radimo još mnogo više. Naše dve zemlje su ukinule vize. To je jedan od najviših stepena prijateljs­tva između zemalja. Uveli smo, takođe, režim slobodne trgovine, tako da mi nastavljam­o dalje našu saradnju”, dodao je Dačić.

Dačić je ukazao na trud da saradnja obuhvati sve oblasti, od politike, ekonomije, kulture, obrazovanj­a, sporta.

 ??  ?? daČiĆ sa melvutom Čavušogluo­m
daČiĆ sa melvutom Čavušogluo­m

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia