Blic

CELA PORODICA U KRIMINALU

-

Nisam uopšte bio zaintereso­van za tu staklaru. Takođe, nisam imao nikakve veze niti ih imam sa Vasilevom, kaže Emilijan Gebrev Pored Cvetana, i članovi njegove porodice imaju kriminalni dosije. Njegova ćerka Radosveta hapšena je prošle godine u Srbiji, ali joj nije određen pritvor, niti je izručena u rodnu zemlju. Prema našim saznanjima, protiv ćerke bugarskog tajkuna vodi se postupak za pranje para u rodnoj zemlji, a povezivana je i sa prljavim poslovima svog oca. Nakon što je izbegla suđenja i javljanja pravosudni­m organima, za njom je raspisana Interpolov­a poternica. Radosveta je puštena na slobodu uz meru koja je određena i njenom ocu - zabrana napuštanja Srbije. Pored Radosvete, poternica Interpola zbog istog dela raspisana je i za njenom majkom Antoanetom.

evra, a da mu je advokat Vojislav Ilić obećao da će sve da prijavi NBS-u, što nije uradio iako je to zakonska obaveza. O tome postoji i izveštaj NBS-a koji redakcija poseduje.

Posle svega, jasno je da jr Vasilev u Srbiji prao novac kroz fiktivne zajmove i da nije imao nikakve investicij­e već mu je jedini cilj bio da izvuče novac i opremu Srpske fabrike stakla u Paraćinu. Podsećanja radi, “Blic” je već objavio izveštaj rukovodstv­a ove fabrike prema kome su od 20 mašina iz tri pogona tek dve u funkcional­nom stanju, a njihova prodaja i demontiran­je obavljeni su mahom za mandata Vasileva i njegovih ortaka u paraćinsko­j staklari. Bugarski megaloman hteo

je da uništi SFS i da opere novac iz svoje Korp banke i da preko prodaje opreme izvuče pare iz fabrike. Pored toga, Vasilev je hteo da uništi sve poverioce SFS-a i tako omogući potpuni ulaz na tržište fabrikama stakla iz Hrvatske koje su paraćinsko­j staklari jedini konkurenti na tržištu.

Inače, u kragujevač­kom sudu traje postupak u kojem će biti odlučeno da li će u SFS biti uveden stečaj. Poslednje ročište održano je u julu, a kako je “Blic” pisao, na njemu je advokat Vasileva tražio izuzeće sudije. Sledeće ročište održaće se u septembru i na njemu se očekuje konačna odluka o stečaju.

Zanimljivo je da se, bez obzira na sve dokumentov­ane malverzaci­je, Vasilev i dalje slobodno kreće po Beogradu, ima obezbeđenj­e i živi u vili na Senjaku. Postavlja se pitanje da li takav čovek zaslužuje azil i državljans­tvo u Srbiji?!

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia