Blic

Krenuo po ženu i bebu pa poginuo

- miroslava brkiĆ, ana ž. adžiĆ

Vuk Dragović (44) iz Beograda poginuo je u teškoj saobraćajn­oj nesreći koja se u subotu oko 7.40 sati dogodila na deonici Lupoglav Cerovlje na području Istre. On se vozio ka Puli kako bi na aerodromu dočekao svoju ženu i dvomesečnu bebu gde su planirali odmor.

Naime, Dragović je iz Beograda vozio ka Puli od petka uveče, a u subotu oko 14 sati na pulskom aerodromu trebalo je da se nađe sa ženom i detetom, koji su iz Beograda leteli avionom u jutarnjim satima. Dragović je upravljao “audijem Q2” beogradski­h registarsk­ih oznaka kada je iz još neutvrđeni­h razloga prešao u suprotnu traku i udario u kamion TAM, varaždinsk­ih oznaka kojim je upravljao vozač (48) koji se kretao prema tunelu Učka. Nakon sudara sa “tamićem”, “audi” se zabio frontalno i u “pežo 301” bosanskohe­rcegovački­h oznaka koji se kretao iza kamiona, a kojim je upravljao državljani­n Austrije (63) pored kojeg je sedela saputnica (67), da bi se potom prevrnuo na bok, preneo je “Glas Istre”. Dragović je od posledica nesreće preminuo na licu mesta, dok su vozač teretnog vozila i 67-godišnja suputnica iz “pežoa” prevezeni u riječku bolnicu i težina njihovih povreda zasad nije poznata.

Kako saznajemo, Dragovićev­oj ženi tužne vesti saopštene su pre nego što je poletela ka Puli.

Naime, Dragović se upustio u vožnju dugu sedam sati. Nije isključeno da je u vožnji Beograđani­n proveo nekoliko sati više, zbog pauza i kolona na granici.

- Ko zna koliko je čekao na Bajkovu, prošao gužvu na A3, posle na A1 i A6. Verovatno zaspao, pogrešno procenio, šta li je. Njegovi prijatelji iz Beograda su me zvali da pomognem jer im se nije odazvao nakon šest sati, a trebalo je. Nažalost, vrag mi nije dao mira pa sam išao pogledati istarske portale. Nedugo zatim, stigla i potvrda... - rekao je Dragovićev prijatelj za “Blic”.

Telo preminulog prevezeno je na Odeljenje patologije Opšte bolnice Pula radi obavljanja obdukcije, saopštila je istarska Policijska uprava.

- Okolnosti saobraćajn­e nesreće se utvrđuju - rekao je za hrvatske medije Ivica Ejavec iz istarske Policijske uprave. Uzete su izjave od ostali učesnika nesreće, a kako je rekao vozač “pežoa” za HRT, “audi” je odjednom skrenuo na levu stranu, udario u kamion i odbio se na njegov automobil.

- Bio je to veliki šok, prvi put sam ovo doživio nakon 45 godina mog vozačkog staža - rekao je za HRT potreseni vozač “pežoa”.

I dalje je poresen i Vid Cafuk, vozač kamiona TAM, u koji je udario Dragović.

- Šta da vam kažem, to je bila sekunda. “Audi” se kretao iz smera Rijeke prema Puli i u jednom trenutku je prešao na moju stranu. Pokušao sam se maknuti u stranu koliko sam mogao, ali sudar je bio neizbežan. Bio sam bespomoćan. Udario je u moju levu stranu i, nažalost, završilo je kako je završilo. Hitna pomoć je došla za samo nekoliko minuta i sad sam u bolnici u Rijeci. Imam povrede glave. Za sad je sve dobro i svaka čast lekarima i bolničkom osoblju, imam samo reči pohvale - rekao je još vidno potresen Vid Cafuk za “Glas istre”.

Na mestu nesreće bio je stravičan prizor. Iz uništenog “audija” izleteo je motor, i to na uzvisini uz put. Vatrogasci su sekli lim kako bi došli do Dragovića.

U automobilu je primećeno i jedno dečje sedište i nekoliko igračaka.

Dragovićev­oj supruzi tužnu vest saopštili pred polazak na letovanje

 ??  ?? vatrogasci morali da iseku automobil kako bi iz njega izvukli telo beograĐani­na nastradao: vuk dragoviĆ
vatrogasci morali da iseku automobil kako bi iz njega izvukli telo beograĐani­na nastradao: vuk dragoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia