Blic

Fudbaleri sada moraju da veruju u sebe jer je istorija pokazala da se jako retko dolazi do ovakvih utakmica”, kaže legenda crvenobeli­h.

- Veljko ivanoviĆ Otkud ovakva eksplozija Zvezde u Evropi? Šta to odvaja ovaj uspešan tim crveno - belih u odnosu na neke pređašnje? Kada se podvuče crta, može li Zvezda u Ligu šampiona?

Crvena zvezda na korak je do grupne faze Lige šampiona. Do tog ogromnog uspeha deli je dvomeč sa Salcburgom, klubom koji u poslednjih 12 godina čak devet puta bio šampion Austrije. Crveno-bela krv ključa.

Prolaskom u četvrto kolo kvalifikac­ija za LŠ automatski je obezbeđena drugi put zaredom grupna faza Lige Evrope, ali lestvica je podignuta i sada je cilj plasman u najjače evropskom klupskom takmičenju. Prvi meč sa “crvenim bikovim” je na programu u utorak

(21) pred praznim tribinama stadiona “Rajko Mitić” zbog kazne UEFA.

Vladimir Jugović legenda crveno - belih i srpskog fudbala, čovek koji je bio prvak Evrope i sveta sa Crvenom zvezdom, u razgovoru za “Blic” sumirao je ono što ekipu sa “Marakane” već dve godine čini prepoznatl­jivom na Starom kontinentu.

- Neizmerno sam srećan zbog rezultata koje Crvena zvezda beleži u poslednje vreme. Drago mi je što su fudbaleri i ove sezone overili grupnu fazu Lige Evrope, a imaju i dobre šanse da uđu u najbolje takmičenje. Liga šampiona je san svakog igrača. Dakle, većeg motiva od ovog neće imati. Ovi uspesi crveno - belih su velika stvar za naš fudbal, a posebno za klub. I potvrdilo se da je trener Vladan Milojević pravi izbor za Zvezdu, kao i sportski direktor, Mitar Mrkela. Oni su dokaz da za ozbiljnije rezutate Crvene zvezde najbolja solucija ljudi koji klu dobro poznaju i znaju kako diše - ističe Jugović za “Blic”. - Realno, Milojević je napravio veliku stvar postavkom i zahtevanje­m čvrste igre. Ujedno, golovi se ne primaju tako lako. A to je zapravo garancija neke stabilnost­i. I onoga što je ranije falilo - prave organizaci­je u odbrani. Da se ne lažemo, još od Valtera Zenge nije bilo trenera koji je to znao da sprovede. A Milojević je uspeo i to mnogo bolje, pošto i drugu godinu imamo grupnu fazu Lige Evrope u džepu. Sada se najbolje vidi koliko je apsurdno imati strane trenere na klupi. - Ne bih ja sad da pametujem po tom pitanju. Jasno je da bi fudbaleri trebalo da imaju vere u sebe, da budu hrabri. Istorija je pokazala da se do ovakvih prilika ne dolazi često, štaviše. Svi su Zvezdi moraju da veruje, kao što su verovali kad su išli u Slovačku na revanš meč sa Spartakom, posle beograd-

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia