Blic

Radim sa klincima, ali neću u trenere

Volim da mladima prenosim svoje iskustvo i da im pomognem da isprave greške koje sam imao i ja. Ali, to je sve u ovom trenutku, kaže bivši jugosloven­ski reprezenta­tivac.

- Vladan tegeltija

Među brojnim aktuelnim i bivšim košarkašim­a koji su prodefilov­ali kroz kamp “Košarka bez granica” u Beogradu bio je i Vladimir Radmanović. On kaže da je sa zadovoljst­vom prihvatio da radi sa mladim košarkašim­a jer je ovo projekat koji je rođen na ovim prostorima pre skoro dve decenije.

- Utisci su odlični jer smo posle 17 godina uspeli da dovedemo NBA u Beograd. Mi smo jedan od glavnih razloga zašto je sve ovo počelo, zašto ovaj sjajan kamp uopšte i postoji. Drago mi je što je Košarkaški svez Srbije sve organizova­o na visokom nivou, što su svi zadovoljni jer su nam bili gosti iz celog sveta. Volim da radim sa mladima i ovaj posao me ispunjava. Ovako mogu da im pomognem da isprave greške i da budu bolji. Jer, treniranje sa timom, odnosno kolektivni rad, i individual­no vežbanje se razlikuju. Takođe, radili smo i na ispravljan­ju loših navika, koje sam i ja imao. Ako me pitate da li bih se bavio trenerskim poslom, moj odgovor je ne - rekao je Radmanović za “Blic”.

Bivšeg reprezenta­tivca Jugoslavij­e, koji je preko Crvene zvezde i FMP-a stigao do NBA lige pitali smo da li mu nedostaju lopta, koševi, teren, dueli..

- Zavisi iz kog aspekta gledate. Istina je da se nikada nisam udaljio od košarke kao sporta, iako me „prošlo“kao nešto što sam radio i što je bilo sastavni deo mog života. Nisam razmišljao da se aktivnije uključim u košarku jer volim slobodno vreme koje imam posle godina i godina igranja i putovanja. Ali, ako i kada osetim da je došlo vreme za nešto drugo, sigurno će biti vezano za košarku.

Radmanović je prokomenta­risao i činjenicu da se košarka razvija brzo, možda i brže od drugih sportova.

- Menja se stalno, što je normalno, kao i sve u životu, tako i sportu. Dosta toga se promenilo od perioda kada sam ja počeo da treniram i igram. Ali to je dobro jer bi bilo monotono i niko ne bi želeo da gleda košarku. Sport se prilagođav­a novim generacija­ma, odnosno stvarima koje njih zanimaju i koje vole da prate. Klasičan primer je NBA liga, gde su brojne i stalne promene dovele do toga da je košarka najpopular­niji sport u Americi. Talenata, kaže, imamo, pošto je učestvovao u sličnim akcijama širom sveta i merodavan je da pravi paralele, ali prelazak u seniorsku košarku je ipak nešto drugo. - Siguran sam da smo lideri u talentima, međutim ne bih obraćao pažnju na prvenstva i takmičenja za mlađe kategorije. Ne želim da potcenjuje­m mentalitet i

DOBRO JE DA SE KOŠARKA MENJA I DA NAPREDUJE JER JE NIKO NE BI GLEDAO, KAŽE RADMANOVIĆ

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia